Els papers de Salamanca: un cercle

El 1939 el bàndol nacional va imposar-se en la guerra civil, que havien iniciat per derrocar les legítimes institucions republicanes. L’administració catalana va ser abolida i pel dret de conquesta (vam tornar a l’Edat mitjana) nombrosa documentació va ser expoliada i agrupada a l’Arxiu de Salamanca. Bé, és una història que ja coneixeu tots…Avancem 67 anys en el temps. 19 de gener del 2006, els papers (bé, no tots) surten de l’arxiu de la ciutat castellana, tot i els darrers esforços absurds i patètics de les institucions peperes de la ciutat. Bé, finalment la legitimitat democràtica s’ha complert, sobretot gràcies al gran treball de la Comissió de la dignitat. Podríem dir que s’ha tancat un cercle, començat per un militar (colpista, per cert!) fa més de sis decennis. Ara bé, el retorn no ha d’amagar una realitat: s’ha fet tard i les coses s’han tornat a fer malament, com passa gairebé sempre a Espanya.

El problema és que l’espoli (i el linxament) a Catalunya no s’ha aturat ni amb això que anomenen democràcia ni amb la farsa de la transició ni amb res de res. És evident que amb el finançament que es pugui aconseguir amb el nou Estatut (si finalment s’aconsegueix) no anirem enlloc, serà insuficient. Catalunya seguirà pagant més del que li correspon i el seu creixement econòmic es veurà hipotecat. Però no passarà res. Ejjjssppañña és una i la seva unitat és inqüestionable, com bé ens recorden constantment.  Mentrestant Catalunya continuarà perdent diners i nosaltres callarem i apostarem per fer les coses democràticament i consensuadament. I potser d’aquí 67 anys ens retornaran el dèficit fiscal que hem anat acumulant al llarg d’anys i ens donaran l’autogovern que ens mereixem. Algú s’ho creu? Jo tampoc, per tant unim-nos i fem alguna cosa, però abandonem a qui no ens vol escoltar, no ens respectar i tampoc ens vol dins seu sinó és de forma submissa. Diguem tots, adéu Espanya!!

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *