La pujada del GAS, l’OPA i el PP

En una societat capitalista els consumidors són cabdals. Gràcies a ells els empresaris reben el capital que els permet invertir, crear nous llocs de treball i seguir enriquint-se. Però, tot i ser essencials en un sistema econòmic capitalista, els consumidors són sempre la part mès dèbil de la cadena i, per tant, els principals damnificats quan es pren alguna decisió polèmica o impopular, com ara una pujada de preus. Dic això perquè la pujada del preu del gas natural (els consumidors pagaran de mitjana un 10% més) repercutirà especialment en les butxaques d’unes famílies -catalanes i no- ja prou escurades a causa de les elevades despeses en alimentació, transport, habitatge,…

El secretari general de l’Energia, Antonio Fernández Segura, ha manifestat que l’increment es deu a l’augment dels costos del gas natural en el mercat internacional, a la pujada de la demanda i a determinats ajustos en els costos de transport i distribució. Suposo que si es vol justificar un augment com aquest, el podran justificar, però això no significa que sigui just. Però el que m’indigna d’aquest tema no és la pujada pròpiament dita (com ja he dit els consumidors som l’esglaó més dèbil, el que no es queixa; ens toca pagar i callar), sinó la reacció dels dirigents del PP i el seu increïble joc de manipular -i inventar-se!!!- constantment la realitat.

Vicente Martínez Pujalte, portaveu d’economia del PP al Congrés, va denunciar que l’alça del preu del gas és "un posicionament més del Govern davant l’OPA de la companyia Gas Natural sobre Endesa". És a dir que pels populars el Govern puja el preu del gas perquè Gas Natural disposi de més diners a l’hora de comprar Endesa. Ahhhh…Quan l’OPA es va fer pública la reacció dels populars va ser, per variar, visceral i entre la molta bilis que van treure per la boca s’ha de ressaltar que insistien en què els catalans "seriem més rics" amb l’OPA i que l’operació responia a un favor del PSOE al suport parlamentari d’ERC. Segons les veus apocalíptiques populars i de la brunete mediàtica tots els catalans sortiem beneficiats d’una operació que ultratjava Espanya i Endesa. Ara resulta que s’apuja el preu del gas. I vés per on que hi ha moltes famílies catalanes que tenen gas natural a casa. Senyors populars, aquestes companyies no aplicaran la nova tarifa als ciutadans de Catalunya? Evidentment sí que ho faran, perquè l’OPA s’ha d’emmarcar com una operació únicament empresarial i no pas polititzar-la. A banda d’això els ciutadans del carrer això no els afecta i en cap cas els afavoreix, però la pujada del preu del gas si que els perjudica. I Acebes, Zaplana, Rajoy i Aznar, nosaltres sí que pagarem la nova tarifa. Però, i vosaltres?

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *