Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

18 d'abril de 2008
3 comentaris

Les notícies de l’ACN, disponibles a través d’RSS

L’Agència Catalana de Notícies (ACN) incorpora al seu portal els canals RSS que contenen la part pública de les informacions, és a dir, només el titular i l’entradeta de les notícies. Això vol dir que segueix quedant restringit per als mitjans de comunicació i les empreses abonades a l’agència el cos central del text de les informacions, els àudios, les fotografies i els vídeos. Els internautes més experimentats ja sabeu què és un RSS. És un format que permet difondre continguts a subscriptors d’un web, en aquest cas als que desitgin rebre les informacions de l’ACN en el moment en què aquestes es publiquen, de tal manera que el lector-subscriptor les rep directament. La Generalitat de Catalunya, per exemple, té aquesta oferta de continguts en RSS. Els RSS han canviat la manera de rebre informació de bona part d’internautes. El contingut arriba al lector, i no a la inversa. Per tant, és més còmode (el lector tria la subscripció als continguts i no cal que els vagi a buscar directament al web, perquè li arriben automàticament i en temps real) i permet llegir més (en quantitat i qualitat) i millor (no cal patir per perdre informació d’un dia per l’altre, perquè es van acumulant i sempre conserva l’enllaç permanent). L’Agència Catalana de Notícies és la primera agència pública d’informació de tot l’Estat que activa aquesta opció al seu web, un servei molt funcional, popular i utilitzat per part de la comunitat internauta més avançada. En el context europeu, però, no és cap excepció. L’agència italiana ANSARSS; la francesa AFP també té RSS; i la britànica Reuters segurament és la que —en opinió meva— té els RSS millor presentats. Pot semblar anecdòtic, però l’RSS és un indici, una pista. Si una agència en té és que ha entès els temps de canvi que afecten les agències d’informació en l’era digital. I per a l’ACN Internet no és cap novetat, perquè ja va néixer el 1999 a la xarxa i gràcies a la xarxa. Activar els canals d’RSS és una manera —modesta, probablement— que té l’ACN de reiterar-ho.

  1. Però heu de corregir un detall. Si accedeixes a una informació mitjançant un enllaç RSS, no tens manera d’anar a la pàgina principal de l’ACN, no hi ha cap enllaç que t’hi dugui.

  2. Alguna vegada ja ho he comentat… ara la Britannica ha ofert la subscripció gratuïta als bloggers, prèvia comprovació d’una constància en la publicació de posts, etcètera. Jo ho vaig demanar i ja puc accedir-hi.

    Crec que seria força interessant que l’ACN també oferís el contingut de les notícies en una tarifa i una clàusula especial per a blocaires… De blocaires n’hi ha molts (cada vegada més), i de mitjans pocs…

    Això sí que seria precursor a la xarxa pel que fa a agències de notícies… 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!