Mònica Terribas directora de TV3, una gran notícia

Mònica Terribas dirigirà TV3. Oleguer Sarsanedas continuarà al capdavant de Catalunya Ràdio. I a partir d’aquí vindran més canvis als mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). El 25 d’abril vaig escriure Bloqueig a sang freda, en un moment en què les negociacions per nomenar director/a general de l’ens es trobaven en un atzucac. El president de la CCMA, Albert Sáez, va superar in extremis el bloqueig polític. Ningú no havia dit que fos fàcil consensuar els noms dels directius que han d’afrontar la renovació i la nova etapa. No era fàcil posar-hi d’acord els consellers de les diferents sensibilitats (polítiques). Des de llavors, però, les coses han canviat. Rosa Cullell és la nova directora general en l‘estructura de la CCMA. Els nomenaments, malgrat tot, es fan per unanimitat. I encara que sigui lentament avancen les coses. El nom de Terribas és una gran notícia. Té un perfil pefecte [wiki], en la meva modesta opinió. Gran professional com ha demostrat cada nit que ens ha obligat a estar pendents de la informació en una franja en què l’escombraria televisiva campa per altres cadenes. Informació analitzada, contextualitzada, algú diria que interpretada inclús. Grans entrevistes, grans debats. Bones peces informatives que no apareixien als TN. Una visió de país, nacional, desacomplexada. Valentia, atreviment. Rigor, molt de rigor. I respecte. El que s’ha guanyat programa rere programa, no fent massatges ni encàrrecs a la carta per molt que l’entrevistat fos important. Una periodista així es mereix una oportunitat. Coneix la casa prou bé, i encaixa perfectament en el nou repte. Crec que els escèptics, els crítics compulsius, avui tenen menys motius per ser-ne. És un gran dia.

No deixa de ser curiós que la setmana passada mateix un diputat del PSC al Congrés, Manuel Mas, demanés en el seu bloc la dimissió d’aquesta periodista [Manuel Mas demana a Bolaño el cap de Terribas]. L’endemà es feia enrere, el diputat [Mas retira part del text contra Terribas, però no rectifica]. Finalment, ahir, en un comentari en aquest bloc ho matisava encara més. Segurament Mas ignorava que el nom de Terribas era damunt la taula feia dies per aspirar a la direcció de l’emissora.

Algunes notícies d’avui:

ACN: Mònica Terribas serà la directora de TV3 i Oleguer Sarsanedas continuarà al capdavant de Catalunya Ràdio
Vilaweb: Mònica Terribas, nova directora de TV3
Tribuna: Terribas al capdavant de TV3. Una victòria
Directe: Mònica Terribas serà la nova directora de TV3
El Periódico: Mònica Terribas, nomenada per unanimitat nova directora de TV3

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *