Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

8 de maig de 2008
7 comentaris

Mònica Terribas directora de TV3, una gran notícia

Mònica Terribas dirigirà TV3. Oleguer Sarsanedas continuarà al capdavant de Catalunya Ràdio. I a partir d’aquí vindran més canvis als mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). El 25 d’abril vaig escriure Bloqueig a sang freda, en un moment en què les negociacions per nomenar director/a general de l’ens es trobaven en un atzucac. El president de la CCMA, Albert Sáez, va superar in extremis el bloqueig polític. Ningú no havia dit que fos fàcil consensuar els noms dels directius que han d’afrontar la renovació i la nova etapa. No era fàcil posar-hi d’acord els consellers de les diferents sensibilitats (polítiques). Des de llavors, però, les coses han canviat. Rosa Cullell és la nova directora general en l‘estructura de la CCMA. Els nomenaments, malgrat tot, es fan per unanimitat. I encara que sigui lentament avancen les coses. El nom de Terribas és una gran notícia. Té un perfil pefecte [wiki], en la meva modesta opinió. Gran professional com ha demostrat cada nit que ens ha obligat a estar pendents de la informació en una franja en què l’escombraria televisiva campa per altres cadenes. Informació analitzada, contextualitzada, algú diria que interpretada inclús. Grans entrevistes, grans debats. Bones peces informatives que no apareixien als TN. Una visió de país, nacional, desacomplexada. Valentia, atreviment. Rigor, molt de rigor. I respecte. El que s’ha guanyat programa rere programa, no fent massatges ni encàrrecs a la carta per molt que l’entrevistat fos important. Una periodista així es mereix una oportunitat. Coneix la casa prou bé, i encaixa perfectament en el nou repte. Crec que els escèptics, els crítics compulsius, avui tenen menys motius per ser-ne. És un gran dia.

No deixa de ser curiós que la setmana passada mateix un diputat del PSC al Congrés, Manuel Mas, demanés en el seu bloc la dimissió d’aquesta periodista [Manuel Mas demana a Bolaño el cap de Terribas]. L’endemà es feia enrere, el diputat [Mas retira part del text contra Terribas, però no rectifica]. Finalment, ahir, en un comentari en aquest bloc ho matisava encara més. Segurament Mas ignorava que el nom de Terribas era damunt la taula feia dies per aspirar a la direcció de l’emissora.

Algunes notícies d’avui:

ACN: Mònica Terribas serà la directora de TV3 i Oleguer Sarsanedas continuarà al capdavant de Catalunya Ràdio
Vilaweb: Mònica Terribas, nova directora de TV3
Tribuna: Terribas al capdavant de TV3. Una victòria
Directe: Mònica Terribas serà la nova directora de TV3
El Periódico: Mònica Terribas, nomenada per unanimitat nova directora de TV3

  1. Alegra, m’alegra. I pel que fa al la responsabilitat aporta, em sumo a la teva modesta opinió, fermesa que cal.
    Bona notícia.

  2. Una magnífica notícia per una professional que s’ho mereix de veritat!

    Per la banda del comentari d’en Manel Mas:

    El que no entenc és aquesta por a què hi hagin mitjans privats audiovisuals en català, rera la por del mercat ens acaben imposant una oferta només en castellà, i deixant-nos pel català només els mitjans públics. No és cert que un canal en català no pugui ser competitiu, abans de l’arribada dels canals privats TV3 era seguida per bona part de la població castellanoparlant del Principat, i posteriorment la cadena catalana encara ha estat referència per a molts catalans que no ho són de soca-rel. A molts pobles d’Aragó que són castellanoparlants arriba el senyal de TV3, i de vegades se la miren com qualsevol altre canal. Recordo que fa uns anys un company veneçolà que feia 6 mesos que estava a Barcelona em deia que sempre mirava TV3 perquè era el canal de més qualitat, i no havia estudiat mai de la vida català. La llengua no és un problema.

    El que és un problema ens que ens trossegin el mercat. 7 milions per aquí, 5 per allà, i un milió més enllà. En canvi als canals privats en castellà els reseven un mercat potencial de 45 milions. I després ens queixem de què no puguem veure el futbol en català. Òbviament els canals en castellà tenen molt més poder econòmic, però no és un poder donat pel mercat, sinó per una concessió estatal.

    Un canal privat en català seria perfectament competitiu, només caldria: per una banda, empresaris disposats a engegar la idea. Per una altra banda polítics capaços d'”exigir” una concessió d’àmbit estatal.

    Hi tenim tot el dret.

    Ara, si preferiu mitjans públics, reduïts al territori administratiu i control·lats pel cacic del moment, ja sabeu el que toca: mirar el Barça per Telecinco i en castellà.

  3. … que he vist passar els pares, un germà, el marit i el fill.
    I vull manifestar que, a part de la seva feina, molts creiem que  la Mònica també és una gran persona.
    Deixo aquí constància del meus bons desitjos per al seu nou càrrec.

  4. Saül… per quina raó no dius la veritat i et calles que la Rosa Cullell va proposar dos noms totalment diferents com a directors de TV3 i Catalunya Ràdio i que aquests noms no van ser acceptats per la Presidència de la Generalitat?

  5. La Mònica no només és una gran professional, sinó un ésser humà excepcional: amb un marit en cadira de rodes i un únic fill amb síndrome de Down, que tira endavant la seva vida familiar amb un cap tan ferm com la seva tasca professional. Un gran encert, el seu anomenament!

  6. Voleu dir que en Mas no tenia ni idea de que la Mònica seria la directora?
    Potser amb el seu comentari volia neutralitzar les possibles critiques de intervenció política o dirigisme partidista. Si era així sembla que ho va aconseguir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!