Gàlim

Aproximadament, el bloc de Pep Albinyana

Publicat el 15 de juny de 2006

‘Susto’ tinc!

L’amic Toni Cucarella (a qui fa molt-massa temps que no veig) no va deixar passar l’oportunitat d’opinar sobre el nomenament de Ricardo Bellveser com a membre de l’AVL, i també sobre la cabotà del PSOE a l’hora de triar aquest nou acadèmic. Té tota la raó del món. Si aquest home té condicions per ser membre de l’AVL, jo en conec un fum que en tenen més que ell. I a més, amb preocupació per la llengua a la qual se suposa que ha de servir.
Açò (la cabotà del PSOE) m’ha fet vindre al cap una pensamentà, que espere que siga només resultat de la meua negligible capacitat d’anàlisi política. El cas és que he pensat que el recolzament dels socialistes al nomenament de Bellveser com a acadèmic forma part d’aquella mena de pacte no escrit que sembla que tenen PP i PSOE en certes qüestions, i que han fet possible l’acord per l’estatut valencià o la pròpia creació de l’acadèmia. La debilitat del PSOE al País Valencià, i el fet que siga només una delegació i no un partit pròpiament valencià, el fa dependre (a desgrat o no) de les decisions del partit a Madrid, i això fa (al meu entendre) que prenguen decisions més en benefici del partit que no del territori.
Així doncs, en el cas hipotètic que anara avant el famós pacte entre EU-BNV-…, i que això donara bons resultats electorals, els socialistes necessitarien pactar amb els electes d’aquest pacte multipartit per formar govern, si és que el PP no arriba a la majoria absoluta. Que el PP arribe a perdre fins i tot la majoria simple crec que no ho somia ningú. El PSOE hauria de pactar per arribar al Consell. Però… i si no pacten?
No tindria molt de sentit que tingueren la possibilitat de governar al País Valencià i no ho feren, però si continuen depenent de l’interés del partit, qualsevol decisió és possible. Almenys a mi ja no m’estranyaria. Si després de les eleccions al Principat de Catalunya el PSC es desfà dels fins ara socis del tripartit, i a Madrid el PSOE rep el recolzament de CiU, no seria increïble que els socialistes decidiren no aparéixer junt amb ‘radicals’ i ‘separatistes’ per fer callar al PP. A més, tindrien l’excusa de dir que en qualsevol moment puntual la suma de vots a les Corts controlaria l’acció de govern.
Espere estar completament equivocat, i que aquesta demostració de política-ficció siga més per riure que altra cosa. Però susto tinc.



  1. Si a Catalunya són PSC i mira com els han tractat… ací que són més PSO (ESPANYOLS) que a cap lloc… vorem… en fi, seguirem SOMIANT amb música de Llach, Muñoz, Montllor, etc…

    Des d’un poblet xicotet
    Àngel

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per albinyana | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent