Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

1 de febrer de 2008
5 comentaris

Vota Maragall, vota antisistema

Un article del President Pasqual Maragall [web] ens ha dut de bòlit a la professió periodística aquest dijous. Primer les maragallades, després l’estripada de carnet de la seva esposa Diana Garrigosa, la retirada forçada de la Presidència, les crítiques a l’aparell socialista i a Zapatero, la baixa com a militant, el festeig amb CDC, les aparicions mediàtiques —l’última aplaudint l’independentista Ibarretxe a Barcelona— i ara… l’anunci d’una aposta arriscada: presentar-se a les eleccions espanyoles del 9-M amb el Partit Català d’Europa. La notícia ha corregut com la pólvora, i ha posat els redactors de política en guàrdia. Des de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) s’ha copsat que l’entorn de Maragall descartava l’aventura. Al vespre, Maragall ha assegurat als periodistes de l’ACN Pere Francesch i Isabel Marquès que la decisió no estava presa encara. Vilaweb se n’ha fet ressò, de la notícia. Mentre s’especulava amb l’operació sorpresa de Maragall pensava que la candidatura podria fer mal, tant al PSC com —vés a saber— a CiU. Ni Carme Chacón ni Josep Antoni Duran Lleida haurien de veure la darrera maragallada amb bons ulls. L’opció de Maragall podria aplegar el vot protesta, el vot "antisistema" d’un sector de l’esquerra i del catalanisme. Només que esgarrapés un parell o tres diputats ja els faria mal. Potser tot plegat acaba en no-res, però el dia que ens ha donat i les possibilitats d’imaginar situacions és tot un regal.

  1. Però els de sempre faran el possible i el impossible per llevar-vos-la.

    Maragall antisistema?  Maragall el que vòl es estraviar l’independència veritable de Catalunya. La coincidència és que els antisistemes com en els anys trenta de la república sempre apareixen quan Catalunya és a prop de la independència per rebentar-la per dins.

  2. Estic fart de sentir sempre les mateixes tonteries, ja està bé de tant "escolta Espanya" i de tantes pedagogies. Em sembla que tots tenim prou experiència per saber que Espanya no vol escoltar. Hem estat així 200 anys pel cap baix. Prou de tonteries i construïm una alternativa nacional sòlida. Euskadi, Flandes i Escòcia estan a punt de passar-nos la mà per la cara.

    A més, Maragall no va dir que patia alzheimer? són aquestes les millors condicions físiques per fundar un esperpent europeista?

  3. Heu vist els comentaris de la notícia al 3cat24? http://www.3cat24.cat/noticia/249544/politica/Pasqual-Maragall-podria-presentar-el-Partit-Catala-dEuropa-a-les-eleccions

    Sis pàgines i cap comentari en contra.

    Com diu el Saül, recull el vot protesta, antisistema d’esquerra i del catalanisme. Protesta, antisistema… per tant, recull també molta abstenció…

    Potser sense ser-ho, Maragall sembla honest. Dels únics que ho semblen. Crec que ho ha de provar, ni que tan sols sigui per retirar-se sembrant l’embrió d’una altra manera -potser més relaxada, que falta fa- de veure les coses.

    Una figura coneguda com Maragall (polònia ens la recorda setmanalment), carismàtica, amb experiència, amb creativitat i els defectes i virtuts que aquesta comporta, cal aprofitar-la ara. Demà ja pot ser massa tard. Si Maragall opta per presentar-se, riu-te’n de si Microsoft compra Yahoo o si Gasol canvia d’equip. Aquí passaran coses de veritat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!