Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

27 de gener de 2008
5 comentaris

Els vídeos i la polèmica de la Catosfera

Enric I. Canela [bloc] insisteix a l’apunt Ètica i blocs a demanar-me que no em rendeixi [No al codi ètic dels blocs]. El debat quedarà per a unes segones jornades de la Catosfera. En aquestes primeres, ni acord per un suposat codi ètic ni consens sobre què és la Catosfera [origen de la paraula] ni informació sobre quants som i com som.

Jo entenc que Catosfera són blocs "en català". De qualsevol lloc del món, però escrits en aquesta llengua (només català o català combinat amb altres idiomes). Però al final de l’última taula rodona algú [bloc] ha deixat anar això que en Pere Fontanals qualifica de "poca-soltada". Em provoca una gran indignació que alguns ens acusin de provincians o localistes per escriure en català. En Xavier Vidal, del Bloc dels oients de Versió RAC1, acabava de dir que els oients del programa voldrien una plataforma, agregador, portal, web o cercador amb els continguts dels blocs catalans. Per facilitar-los la vida!

Però, és clar, posar eines per donar gruix i potència a la blocosfera catalana és provincià. Jo, quan sigui gran, vull ser tan provincià i localista com els que escriuen en castellà o anglès. Per què els continguts dels blocs en català de les plataformes no-globals queden despenjats i es fa més difícil de compartir-los i trobar-los? Posar-hi solució no hauria de ser vist com provincià ni localista. Simplement com una necessitat lògica. Un espai o una eina que agrupi, des de la llibertat i l’adhesió voluntària, tot aquest potencial blocaire.

La Fundació puntCAT ha col·laborat amb la Catosfera i ofereix els vídeos de les jornades.


Altres vídeos
:
Héctor Milla: En directo desde la Catosfera
Carles Puigdemont: Conversa catosfèrica
TV3: Catalunya és blocaire

Informacions sobre la Catosfera
:
Nació Digital: La CCMA presenta els seus blocs a la Catosfera
Nació Digital: Acaba la Catosfera a Granollers
Nació Digital: Els mitjans digitals, més propers al sobiranisme que els tradicionals
Nació Digital: Els polítics volen estar més a prop de l’electorat
ACN: La CCMA presenta els seus blocs més visitats pels internautes en el marc de la Catosfera
ACN: Els blocaires reunits a la Catosfera veuen paradoxals els pocs continguts sobiranistes en els mitjans tradicionals en relació als digitals
ACN: Un dels debats de la Catosfera conclou que el periodisme és la informació publicada en algun mitjà sempre que es faci amb vocació
ACN: Els diputats presents a la taula Blocs i política en el marc de la Catosfera destaquen la proximitat que ofereix la blocsfera
ACN: La Catosfera obre les portes a Granollers superant totes les expectatives de participació amb 250 participants

[Més notícies]
[Twitter de Catosfera]

  1. Ho he seguit en directe encara que avui no he pogut assistir. És una manera molt bona de facilitar feina i ampliar l’abast de qualsevol trobada. Fabulós.

    Jo també m’hi apunto al provincianisme, aquest, que en diuen!!
    I a qui es fica en aquests termes…, li demano coherència i que es posi a aprendre La Llengua Més Parlada del món. I jo apunto detall per a mirar d’acabar amb el conte de la tendència única, versió, el que vulgueu.

    Bones jornades, hi ha material a pensar i parlar. I diria que bona expectativa comunicativa.
    Salut!

  2. Jo també considero que la Catosfera són essencialment els blocs en català (independentment de la geografia), tot i que el títol de les jornades ( "Primera trobada de blocaires de Catalunya") potser hagi contribuït a augmentar la confusió.

    En quant a la polèmica intervenció de l’Albert Cuesta, penso que ha caigut en l’error de molts: pensar-se que escrivint en anglès o castellà per se un tindrà major impacte.  Aquest bon home sembla que no s’ha assabentat que les estratègies de segmentació de mercats també poden funcionar en mercats lingüístics. Una pena per una persona que té un bloc dedicat a un nínxol de mercat molt concret (les PDA)

  3. Hi ha dos aspectes en tota aquesta polèmica:

    – Cal escriure també en castellà i d’altres llengues per arribar a més gent?… Jo hi crec que hi va bé. Que esta bé fer-ho… fer traduccions esta bé. No només es tracta que nosaltres ens llegim, sinò que gent de la resta de l’estat i del món ens puguin entendre.

    – Hi ha una "catalanosfera" o catosfera sociològica referida als blocs que parlen de la realitat catalana (en un sentit ampli, per exemple un tio de Fraga que parli dels Païssos hi quedaria inclòs) independentment del seu idioma. Un militant de ciudadanos que escrigui un blog criticant el seu ajuntament en castellà és catosfera sociològica.

    – En Pere Fontanals no califica de provincianisme escriure en català, sinò deixar fora d’una jornada de catosfera blogs escrits en castellà en Catalunya seria una mica trist, intentar no pensar en comunicar la catosfera més enllà de la llengua es trist.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!