Antoni Vives

Lletra de batalla per Barcelona

22 de novembre de 2006
5 comentaris

Propaganda a Barcelona

Aquests dies veiem a Barcelona fins a quin punt és possible passar algunes línies imaginàries. L’Ajuntament està desplegant una campanya de propaganda com feia temps que no es veia. Vull pensar que ho fa sense adonar-se de fins a quin punt tergiversa la funció de la institució pública. Vull pensar que no s’adona de fins a quin punt malbarata recursos públics i conculca drets bàsics dels ciutadans.

La Plaça Catalunya estarà ocupada durant un parell de mesos per un monstre enorme que conté no-res sobre l’Àrea Metropolitana. Un dels venedors de tramusos de la plaça que ha hagut de tancar per culpa de la baluerna impresentable m’ha fet comptar la gent que entrava a l’exposició en una hora: quinze persones. Sembla que el cost directe de l’exposició és d’uns 500.000.000 de pessetes!

A la Plaça Nova un altre tendal sobre els barris de la ciutat. Més bla-bla. Més no-res per anar fent. I als fanals, i als OPI de tota la ciutat amb el cor trabucat de la campanya Barcelona batega.

La llei diu que la propaganda institucional ha de tenir una clara finalitat informativa. Les raons de no fer cas a la llei són les pròpies de qui viu instal·lat en camps ideològics pròxims al despotisme il·lustrat.

  1. EL PSC ENCETA LA CAMPANYA ELECTORAL

    December 1st, 2006 by cinicat

    El Partit dels Socialistes de Catalunya han encetat ja la seva campanya electoral. I van molt forts, perquè han començat amb unes grans exposicions sobre l’obra feta des de l’Ajuntament: una gran carpa a la Plaça de Catalunya, una altra a la plaça de la Catedral…

    Suposo que tenen raó quan consideren del tot lògic que els ciutadans barcelonins que s’han beneficiat del seu bon govern siguin els qui paguin també la campanya electoral que els ha de permetre mantenir-s’hi indefinidament. Algú argumentarà demagògicament que els diners que valen aquestes exposicions, pagades per tots els barcelonins, tant si són del partit com si no ho són, podrien haver servit per a coses més útils. Però és evident que els qui diuen això no tenen en compte que probablement no hi ha res més útil, segons el PSC, que aconseguir que puguin continuar governant. Per tant, no hi ha res a dir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!