La dreta avança l’esquerra en l’aposta per la web 2.0

L’esquerra s’adorm en els llorers de la xarxa mentre la dreta, en la dura oposició catalana i espanyola, s’espavila. El Partit Popular acaba de posar en marxa un nou web amb què dóna una lliçó d’adaptació d’eines participatives i socials en la seva renovada presència a Internet. El PP aposta per la web 2.0 i supera alguns conformats i autocomplaents partits anomenats d’esquerra, progressistes i/o transformadors. Res més lluny de la realitat. El PP va molt fort i ha aconseguit bastir, en clau espanyola i antisocialista, una xarxa dinàmica, combativa i tecnològicament avançada. S’han fet seves les eines més de moda. PopularTV n’és l’exemple.

Així han completat el suport (in)condicional de la dreta mediàtica tradicional: ràdios, televisions i un ampli ventall de capçaleres impreses. Dels micròfons poc evangelitzadors de l’episcopat als diaris de pagament allunyats de la raó i l’abc del món de l’ètica periodística, passant per cadenes de televisió amb tres antenes i… una relativament nova i potent trinxera digital que predica confidencialitat i llibertat.

Avui, però, la novetat és que la presència corporativa tradicionalment casposa i ensopida del PP català ha fet un tomb radicial. S’han posat les piles, i de quina manera. Entreu i tafanejeu-hi. Afavoreixen la participació i la implicació dels votants, simpatitzants i militants més combatius. El laboratori d’idees és més obert gràcies a Internet. Mentre l’esquerra distribueix gairebé clandestinament els seus argumentaris (alguns encara ancorats en l’era de la fotocòpia, el pdf o el correu electrònic en el millor dels casos), la dreta genera i difón idees, discurs i fomenta la participació amb un estil més desacomplexat i obert.

Mireu i tafanejeu-hi. La comunitat popular a Netvibes m’ha semblat sensacional. Les últimes actualitzacions dels blocs dels dirigents catalans del PP, començant pel bloc del seu president recentment estrenat, Daniel Sirera; podcast; fotografies al Flickr; canal propi al YouTube; i xarxa social gràcies al Facebook. Poca broma. Hi ha detallets significatius. L’agenda d’actes públics és adaptable al Google Calendar de cadascú. En la localització de les seus del partit es fa servir el Google Maps.

Afortunadament les coses han canviat, i allò que anys enrere aconsellava opacitat i escassedat informativa per la dura prevenció per motius de seguretat ara ha donat pas a major transparència i accessibilitat als internautes. L’organigrama, i els càrrecs electes al Parlament i també al Congrés són ben públics i visibles.

En definitiva… que a Internet el PP català ja és autènticament modern i liberal. I l’esquerra segueix en la inòpia digital afavorida pel confort de l’escalfor governamental. De la praxi diària de la política real ja en parlarem un altre dia.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *