Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Caram, caram

Vaig comprar-me l’Apple Tv tot just quan es va posar a la venda i quan encara no sé sabia massa bé com anava la cosa. De fet em vaig sentir frustrat ja que jo no tinc encara una televisió digital i resulta que l’Apple Tv només funciona en teles amb connexió HDMI -digitals per tant. Vaig passar unes setmanes mirant tot de fòrums i preguntant a veure com podia connectar l’Apple Tv a la meua tele i veure bé les imatges ja que les podia veure però només en blanc-i-negre. Aparentment no hi havia manera així que em vaig conformar i la vaig deixar allà apagada, com una andròmina…

Fins avui. Avui he trobat una web on explica que el problema és tan senzill de resoldre que no m’ho puc creure. I val a dir que ho he provat i funciona. Des d’avui veig l’Apple Tv en el meu vell aparell analògic i a tot color.

L’explicació, de Mauricio Pastrana, la trobareu ací. Només cal desendollar el cable compost, enganyar cinc segons a la màquina enxufant-li un conversor HDMI-DVI i au! pura màgia! la tele que era impossible que funcionara a color ho fa de forma colossal.

Sempre m’han fascinat aquest tipus de solucions sorprenents que apareixen de sobte per a resoldre un problema informàtic que semblava insoluble. Primer perquè em pregunte si a ca n’Apple sabien que això passava i després perquè m’agradaria saber com és que en Pastrana provà una cosa tan rara i complicada d’imaginar. Què càram feia aquest paio canviant cables en una seqüència tan insòlita? Que ho anava toquejant tot o què?

En qualsevol cas el tal Mauricio m’ha fet un gran favor, així que gràcies! Ja veig la televisió a la carta per internet en el meu televisor -podcasts, youtube, vídeos casolans, fotos… Caram, caram.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

  1. Tinc una càmera sony i repentinament se’m va aturar. Em sortia un error a la pantalla i abans d’anar al servei tècnic vaig provar de cercar una "google-solució". Vaig posar el codi de l’error (C:31:23) al cercador i em vaig trobar amb aquest forum:

    http://www.camerahacker.com/Forums/DisplayComments.php?file=Video%20Camera/Sony/Sony_DCR-TRV18_-_Error_Code..html

    La primera entrada és, obviament, la mateixa pregunta que em feia jo. "Tinc aquest error. Algú el coneix? Algú em pot ajudar?". Un parell de respostes més amb dubtes i un tercer que diu: "mireu, pot semblar estúpid, però jo li vaig donar un cop amb el palmell al lateral i es va arreglar".

    A partir d’aquí: centenars de persones d’arreu del món que han colpejat i ressucitat càmeres (algunes fins i tot ja mortes i enterrades pels enginyers dels serveis post venda de Sony després de cobrar sucoses tarifes de reparacions no reeixides).

    Bé, si teniu una Sony i el mateix error code: "Smack the camera!!!!"

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.