L’alcalde de Calella retira la senyera: com crear un problema

Llegeixo amb estupefacció la notícia que al balcó de l’Ajuntament de Calella deixarà d’onejar la senyera amb l’argument ?estúpid i pervers? que es vol "evitar crispacions i ferir sensibilitats". D’entrada, benvolgut alcalde i amic Josep Maria Juhé [bloc], sóc jo qui se sent crispat ?momentàniament? i ferida la meva sensibilitat per aquesta inèdita decisió municipal, molt allunyada de les mesures de govern que necessita la ciutat. Si Calella té un alcalde socialista per primera vegada en la seva història democràtica tot i no haver guanyat les eleccions, gràcies a un pacte amb ERC, el nou govern municipal hauria de prioritzar les decisions "progressistes", oi? L’avenç social, la millora ciutadana, una visió més col·lectiva. Aquest hauria de ser l’accent del PSC. Una sensibilitat ecològica ?tractant-se d’un alcalde ecologista?, de més i millor atenció al ciutadà, un lideratge comarcal compartit amb Pineda de Mar, etcètera, etcètera.

Doncs mireu per on, és precisament el PSC qui genera un debat identitari absolutament evitable i inexistent. A Calella, ningú ?a excepció de l’edil del PP o algun guàrdia civil de la caserna que encara hi queda? n’ha fet qüestió de la discreta presència en solitari de la senyera. Dic discreta perquè la senyera no hi onejava pròpiament, perquè estava recollida per dins del balcó municipal, no pas desplegada al vent. Dic discreta perquè era ?ja parlo en passat? una senyera de dimensions modestes, no pas com l’estanquera de la madrilenya plaza Colón.

L’alcalde i amic Juhé s’ha equivocat, i em dol haver-ho d’escriure. Ell, que és catalanista i inclús diria més, hauria de ser el primer a tenir ben present una cosa. Que els alcaldes estan per resoldre problemes, no per crear-ne. Que governa en coalició amb Esquerra, que, sorprenentment, ha acceptat l’alcaldada sense protestar. I que ell és alcalde en una població on la guanyadora de les eleccions és Montserrat Candini [bloc], destacada dirigent del sector sobiranista de CiU. A Calella, CiU i ERC sumarien majoria absoluta. A Calella, històricament, han estat hegemòniques les forces dites nacionalistes i/o independentistes. I tot això no ha comportat cap crispació ni s’ha ferit mai cap sensibilitat. Fins a avui.

(Gràcies a Juhé i al soci republicà Jaume Puig [bloc] som usats per mitjans anticatalans.)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *