Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

24 d'octubre de 2007
11 comentaris

L’alcalde de Calella retira la senyera: com crear un problema

Llegeixo amb estupefacció la notícia que al balcó de l’Ajuntament de Calella deixarà d’onejar la senyera amb l’argument ?estúpid i pervers? que es vol "evitar crispacions i ferir sensibilitats". D’entrada, benvolgut alcalde i amic Josep Maria Juhé [bloc], sóc jo qui se sent crispat ?momentàniament? i ferida la meva sensibilitat per aquesta inèdita decisió municipal, molt allunyada de les mesures de govern que necessita la ciutat. Si Calella té un alcalde socialista per primera vegada en la seva història democràtica tot i no haver guanyat les eleccions, gràcies a un pacte amb ERC, el nou govern municipal hauria de prioritzar les decisions "progressistes", oi? L’avenç social, la millora ciutadana, una visió més col·lectiva. Aquest hauria de ser l’accent del PSC. Una sensibilitat ecològica ?tractant-se d’un alcalde ecologista?, de més i millor atenció al ciutadà, un lideratge comarcal compartit amb Pineda de Mar, etcètera, etcètera.

Doncs mireu per on, és precisament el PSC qui genera un debat identitari absolutament evitable i inexistent. A Calella, ningú ?a excepció de l’edil del PP o algun guàrdia civil de la caserna que encara hi queda? n’ha fet qüestió de la discreta presència en solitari de la senyera. Dic discreta perquè la senyera no hi onejava pròpiament, perquè estava recollida per dins del balcó municipal, no pas desplegada al vent. Dic discreta perquè era ?ja parlo en passat? una senyera de dimensions modestes, no pas com l’estanquera de la madrilenya plaza Colón.

L’alcalde i amic Juhé s’ha equivocat, i em dol haver-ho d’escriure. Ell, que és catalanista i inclús diria més, hauria de ser el primer a tenir ben present una cosa. Que els alcaldes estan per resoldre problemes, no per crear-ne. Que governa en coalició amb Esquerra, que, sorprenentment, ha acceptat l’alcaldada sense protestar. I que ell és alcalde en una població on la guanyadora de les eleccions és Montserrat Candini [bloc], destacada dirigent del sector sobiranista de CiU. A Calella, CiU i ERC sumarien majoria absoluta. A Calella, històricament, han estat hegemòniques les forces dites nacionalistes i/o independentistes. I tot això no ha comportat cap crispació ni s’ha ferit mai cap sensibilitat. Fins a avui.

(Gràcies a Juhé i al soci republicà Jaume Puig [bloc] som usats per mitjans anticatalans.)

  1. Sembla que els socialistes estan agafant gust a això de les banderes… a Igualada van col·locar l’espanyola després de molts anys sense banderes. Per ells, només fereix la sensibilitat la catalana, les altres no perquè són "constitucionals".

    Podeu consultar aquí la campanya de protesta

  2. Avui he tingut un disgust! Una altra submissió i una nova renúncia a ser qui som: l’Ajuntament de Calella retira la senyera del balcó. D’això se’n diu por i servilisme. Quin greu, quina llàstima i quina vergonya!

  3. Seguim acomplexats. Ens mou la por. Fa temps que no paren de fer-nos sentir exagerats en la defensa dels nostres signes d’identitat. Cal un plus de coratge, de pit, de dir Què passa!, de saber aguantar el seu xàfec fins que se’n cansin, de preparar el contracop,…

    I acomplexats ens tirem enrera en el traspàs de rodalies. Que no estan en condicions? Doncs demanem els calers que calguin per posar-los en condicions, caram! Això sí que és un deute històric dels grossos. No ho fan els andalusos? A més del 18% hem de demanar la restitució d’aquest deute. Ara és el millor moment. Deixem-nos de romanços i de complexos!

  4. Amic Saül,

    Us dol, suposo, aquest fet. Però no us va doldre, el seu moment, quan un pacte per la menjadora i pel sou, també a Calella, va distorsionar el clar resultat electoral. Qui guanya àmpliament no pot governar, perque els socialistes donen molt de menjar als regidors d’Esquerra (a Carod fa 10 anys, a Puigcercos 9 i mig, i a tots els diputats d’ERC des de fa 9 anys) i fac pactes espuris, traïnt la voluntat popular.

    No vareu fer cap article pedagògic, ni informatiu, d’aquesta alteracio estudiada del resultat del vot popular en el seu moment. Tot era el progrés i el tripartit, que nomes ha portat misèria i espanyolitzacio arreu de Catalunya.  Ara desperteu? Per l’amagada de la senyera?  I pel desastrós govern municipal a Calella? I per l’aliança, no desitjad apels seus electors , d’ERC amb el psc-Psoe? 

    Per que no ho deieu? No tenieu opinio. Donaveu informacio. I ara opineu?
    Els actors de la trista mascarada tripartita i els còmplices palmeros.

    Millor despertat que seguir mort.
    Però la gent intel.ligent ja ho savia això. I molts de vosaltres vareu callar com si fos el vent.

    Ara, veins de Calella, no teniu excusa.  O tampoc voleu molestar l’alcalde del psoe, derrotat a les eleccions municipals?

  5. Em sento avergonyit d’haver estat votant i simpatitzant d’ERC, durant anys i fins aquesta darrera legislatura he donat el meu suport a ERC, aquest juny passat vaig tenir els meus dubtes però vaig voler donar una oportunitat i veig que em vaig equivocar. El que jo crec, penso, desitjo de Catalunya de Calella, els meus "ideals" de país cada cop mes s’allunyen d’ERC i s’apropen mes a CIU. Soc nacionalista, catalanista i pq no independentista (temps al temps).

    La Senyera? una mes… que esperaveu d’un alcalde espanyolista. Amics d’ERC: patetic, denigrant. Pilar! Josep! fem ciutat! fem país! Què ens està passant?

  6. El que crec greu (i perillós) és que es parli d’evitar crispacions, ferir sensibilitats i de l’existència d’un gran nombre de cartes de veïns i entitats demanant el compliment de la llei de banderes. A Calella?

    No em serveixen ni aquestes excuses ni les pors a denúncies… I no es acceptable el paper d’ERC. És difícil donar més arguments a CiU.

  7. I què hi guayen aquests sociates treient la senyera? El que els molesta als espanyolistes és que no hi sigui la seva. Si col.loquessin l’estanquera i no la senyera, segur que cap d’ells se sentiria atacat, segur que cap d’ells abogaria pel compliment de la normativa de símbols.

    Companys, amb persistència es pot arribar allà on volguem. Mireu què va passar amb la senyera de Barcelona. Ara ja tenim la que ens va donar en Pere el Cerimoniós, amb les quatre barres, com Déu mana, com fan totes les ciutats europees, que exhibeixen les seves banderes històriques sense complexos.

    En sac trencat van caure tots els atacs acientífics que demanaven una bandera de Barcelona més moderna, més d’acord amb el disseny, amb els temps moderns, és a dir, més espanyola.

    El que no pot ser és que els ajuntaments es vagin fent enrera un darrere l’altre. S’ha d’alliçonar a l’alcalde de Calella, i depressa.

    Saül, si us plau, informa’ns amb puntualitat si s’organitza una recollida de firmes perquè la senyera torni a onejar sola a l’ajuntament de calella, o qualsevol altra mena d’iniciativa al respecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!