Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

22 d'octubre de 2007
4 comentaris

El candidat Duran Lleida estrena bloc

Descobreixo a través d’aquest apunt de Daniel Tercero que el cap de llista de CiU al Congrés per Barcelona i dirigent d’Unió Democràtica de Catalunya Josep Antoni Duran Lleida estrena bloc. La pàgina admet comentaris ?n’he enviat un, i s’ha publicat al moment?, el seu disseny és inequívocament de bloc i no pas de web. No conté cap enllaç en els apunts i escasses fotografies o il·lustracions, però hi han penjat el vídeo del canal de RTVE al YouTube, amb la intervenció de Duran Lleida en el programa de TVE Tengo una pregunta para usted. El domini del bloc és .org. El líder d’Unió i candidat nacionalista al Congrés rebutja el domini .cat. Amb el domini.cat la pàgina dóna error. Quina llàstima! No costaria gaire tenir-ne més d’un domini, i redireccionar-los cap a allà on se senti més còmode. I seria més lògic i desitjable que un polític nacionalista català optés com a primera opció pel .cat, atès que la llengua i la cultura catalana és la primera del món que té un domini propi a Internet.

A part del domini, cal destacar que l’equip de comunicació de Duran i Lleida ha optat per batejar-lo com a "blog", amb ge. En canvi, la xarxa blocaire de CiU ho escriu amb ce. El portal de la blocosfera de la federació nacionalista no recull la notícia de l’aparició de la bitàcola del seu candidat a les eleccions de la propera primavera. De fet, el més estrany de tot plegat és que la notícia de la creació del bloc s’ha sabut a través d’un anunci que aquest diumenge publicava La Vanguardia en un espai privilegiat, la plana 2. Anunciar un bloc en una edició impresa dominicial és curiós. Contradictori? Deixem-ho en curiós.

Duran, què diu? I tu, què en penses? resa la publicitat, que deu haver costat més diners que el bloc en si mateix. Una altra qüestió és el mateniment, que lògicament no deu anar a càrrec del candidat en persona. No seria creïble fer-ho creure. Per tant, la bidireccionalitat i la participació que pretén buscar el dirigent socialcristià amb el potencial electorat català requereix de recursos humans que cuidin i alimentin la pàgina. L’anunci d’aquest diumenge al diari (a la foto) és una declaració que no hi faltaran recursos.

Duran Lleida segurament és dels polítics catalans pioners en l’esperit blocaire, segurament sense saber-ho. A través de la seva Carta setmanal al web, com a president del comitè de govern d’Unió, ja feia de blocaire sui generis. Ara s’apunta a la moda de la xarxa, i a diferència del portaveu del PSC, Miquel Iceta [bloc], que passa per ser el primer polític català blocaire, la pàgina de Duran Lleida sí que admet comentaris dels lectors.

La rivalitat blocaire en la precampanya de les eleccions a les Corts espanyoles ja ha començat. Fins ara, Joan Ridao, que serà cap de llista d’ERC per Barcelona, era l’únic candidat amb bloc. També admetent comentaris, i amb una actualització periòdica dels apunts. Ara falta saber què faran, quant a blocs, els candidats Joan Herrera, d’ICV-EUiA; la ministra Carme Chacón, del PSC; i el que nomeni el PP en el seu dia. Suposo que a aquestes alçades, almenys els blocaires i internautes més actius, tenim clar que els candidats de primera línia política com aquests esmentats no es dedicaran pas a mantenir el seu bloc personalment, oi? I qui el mantingui l’endemà de les eleccions es mereixerà un monument.

  1. Ahir vaig veure l’anunci a la 3a plana de la Vanguardia i vaig pensar tot el que tu has dit  ; felicitats per la teva explicació i raonaments : sembla que alguns polítics no saben on viuen.

  2. La teva ignorancia sobre el tema del "blog" o "bloc" amb sorpen. Informat una mica i veuras que ve de "WEBLOG", i per tant no te res a veure amb "BLOC" que es una traducció dolenta, enacara que la façi servi CiU o el qui sigui.

    Perdre el temps en aquestes cuestions dona que pensar sobre el valor que la gent dona a les cosas.

  3. Benvolgut Saül. Respecto els teus comentaris com a especialista que sembles en la matèria. Però després de visitar uns quants blocs (o blogs, que també és correcte), penso que aquest de Duran és força sólid. T’agradarà més o menys el que diu, però cada post té una bona càrrega de profunditat i aborda aspectes dels que sovint hom defuig. El fet de poder afegir comentaris li dóna un interés addicional, ja que pocs són els polítics que s’atreveixen a fer-ho. A més, Duran es pren la molèstia de contestar-los.

    Pel que fa el .org, crec que Duran ha llegit el teu post, ja que ho he provat amb http://www.duranilleida.cat i funciona. Ho atribueixo a que sovint els dominis .cat són més lents d’adjudicació que els altres.

    Bé, no m’allargo més, company. Salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!