Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

15 de setembre de 2007
7 comentaris

Duran = Imaz ?

Només és una pregunta. La notícia que Duran Lleida ajorna la seva proclamació com a candidat de CiU al Congrés fins que s’aclareixi el projecte de la federació nacionalista em remet als fets d’aquesta setmana al seu partit amic a Euskadi, el PNB. Serà Duran una rèplica del terratrèmol d’Imaz? Està el nacionalisme tradicional basc i català en una autèntica revisió i reformulació interna fins al punt que l’anomenada (pejorativament) radicalització comporti la renovació de cares?

  1. "Duran ha volgut aclarir al Consell Nacional d’UDC que ‘seré candidat’
    si vosaltres ho voleu’ i que ho seria ‘cada dia fins a les properes
    eleccions’."

    Aquest paràgraf , crec, es substantiu. Quan, realment, algú té dubtes en fer alguna cosa, no congela, actua, i no fa allò de "ni fer res ni deixar fer".

    Duran ratifica, avui, que "seré candidat", i ho "seré cada fins les properes eleccions". Més clar, impossible.

    Que vulgui aprofitar, com sempre, i com tothom fa sempre, qualsesvol fet nou per a intentar tenir més mans lliures, més poder de decisió, més força pròpia a l’hora de fixar l’ordre dels candidats a les llistes, etc., és normal. Habitual, millor dit. I més encara quan no està clar encara quan es faran les eleccions.

    Especular, com semspre, qui vulgui i com vulgui. Però es pura especulacio.

    Imaz ho va fer molt seriosament i dignament: fa la carta de comiat i realment se’n surt de la possible cursa per a la renovacio al front d’EAJ/PNB. I fet està.
    No congela. No ho diu a un comitè intern. Pren una decisió i la fa publica.
    Les especulacions queden per a les motivacions, vessant en la que no hi entraré, però no en els fets. Imaz no participa, per voluntat pròpia, en el procès de renovació de l’EBB i de la seva presidència.

    Duran aprofita per a tensar la corda. Poc o molt. Però no la solta la corda. Ni la soltarà. Qui el conegui ho té claríssim.

    I si vols més parers, qualsevol del consell nacional d’UDC t’ho confirmarà al 100%

    Bon cap de setmana!

  2. Imaz ha obtingut un bon ressò mediàtic per una decisió que li ha comportat un gran sacrifici: abandonar la política activa i -suposadament- renunciar a la seva vocació. Ha estat coherent amb les seves idees i ha anat fins el final. Duran busca el mateix ressò, però sense cap intenció d’abandonar. A Duran li interessa escenificar -sobretot en l’àmbit espanyol- que no s’alinea amb les postures més ‘radicals’, i la millor manera és fer veure que es qüestiona continuar en primera línia política. Duran=Imaz? Una mica sí, però sense cap sacrifici, sense saltar del barco. En aquest cas, la seva coherència és aguantar la cadira.

  3. No és en va que els dos gallegen. La Nebreda treu pit  i maragalleja amb propostes pretesament genials. L’híbrid entre gremlin i xupa-xup li ha barrat el pas; no será ella la successora d’en Piqué, ni la cirereta del pastís (esquàlid) popular. En Duran, al costat del Mas, és menys. Cal ser agosarat i impertinent, tensar la corda i tenir a punt el plan B.
    Quin és el plan B (Nebreda/Duran)?
    B1- creació d´un nou partit  (mantllevant-li en nom de "Demócrata" a l’ex-president); amb el suport d’empresaris eclèctics i desnacionalitazats i…cadira ministerial a punt.
    B2- a la privada falta gent.

  4. Imaz, avui, ha volgut anar a l’escola d’estiu de CDC.
    I ha estat la seva primera aparició publica des de la seva decisió de la setmana passada.
    J.J. Imaz, amb A. Mas i amb A.Quintana han estat voluntàriament junts avui, en un acte de CDC.

    Imaz no ha anat al consell nacional d’Unio.On s’hagues pogut fer una altra foto amb en Durant.

    No té mes importància. Però els signes, els símbols gràfics, revelen per on van les realitats.

    Les persones passen, però les lleialtats mútues i cooperacions entre els nacionalismes no castellans segueixen. Arzallus, J.Pujol, Ibarretxe, Imaz, A.Mas, A.Quintana, i els que vinguin.

    Mutuament es reconeixen les forces polítiques no castellanes que poden enforntar-se al centralisme i jacobinisme espanyol. CDC, EAJ/PNB i Bloque, preferentment.
    Les relacions amb altres forces nacionalistes (EA,ERC,UDC) són d’un altre ordre. Menys intenses. Menys cooperacio. Menys acció comuna.

    Per alguna cosa serà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!