Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Agost-vacances-tot tancat

Publicat el 18 d'agost de 2007 per rginer

Avui penso que és el dia més difícil per anar a comprar si t’has quedat a Ciutat. De fet sempre va bé caminar una mica per anar a comprar la premsa del dia; les botigues del barri són tancades, excepte les petites propietat dels pakistanís i que ara ja veus que fan servei i pots comprar articles de primera necessitat; a la plaça hi han molt poques parades obertes, però te’n pots sortir i omples el carretó.

Aquest any he vist més rètols que mai ‘tancat per vacances’ i fins i tot amb un retorn més tardà; fins el 26 d’agost o el 3 de setembre.
”’La situació i circumstàncies de diferents països del món fan que no tothom pugui gaudir de vacances.

A Viêt Nam evidentment no en fan i tots el díes les botigues són obertes. No tothom té frigorífics ni congeladors.

Al veure aquesta fotografía d’una parada de qualsevol mercat del país, pots comprar el peix assecat amb una tècnica, evidentment, molt acurada i que pots guardar a casa durant mesos abans de menjar-lo.

Aquests calamars són vistosos i a la cuina vietnamita és un ingredient important i molts dels seus plats estàn cuinats amb aquests cefalòpeds. Ara que estem a l’estiu (o això sembla .. ) una amanida de calamars és molt bona.

Tallar els calamars a tires, ben nets i trocets petits.
Fer-los bullir de 30 segons a 1 minut (compte de no passar-se de temps, ja que els calamars es converteixen en trocets de goma… ). Passar-los per aigua freda immediatament. Es posen en un bol i podem fer una bona amanida mixta amb :
– ruca, verdolaga, sarró (espinac de muntanya), enciam, pastanaga, cebetes tendres ( llibertat total d’escollir els ingredients ).
-amanir amb oli d’oliva o sèsam, ví d’arròs o xerès o vinagre al gust, pebre en grà xafat.
-en un morter fer una picada amb cacauets torrats (sense sal) julivert o cilantre, salsa de peix o de soja, una mica de suc de llima.

Tots aquests ingredients barrejar molt bé amb els calamars.

Com es pot veure segueixo amb la barreja d’ingredients tant mediterranis com del mar de Tonkin. Amanir al gust, és el millor !

”’


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.