Jordi Pujol: com el català emprenyat es fa el “milhomes”

"No es farà ni s’ha de fer", però el President Jordi Pujol ha plantejat avui com a possible resposta civil a la "vergonya" dels serveis i les inversions de l’Estat a Catalunya el "tancament de caixes o vaga fiscal". Bona aquesta. En una tertúlia dominada pel "català emprenyat" que escriu i descriu Enric Juliana, el President Pujol ha deixat anar una afirmació molt contundent. Recuperem l’esperit del Doctor Robert. Tornem al tancament de caixes. El català emprenyat, protagonista dominical dels relats de Juliana als fulls de La Vanguardia, treu pit. Ara es fa el "milhomes". L’expressió no és meva, és d’en Juliana, d’aquest diumenge mateix. Ara resulta que té raó d’existir, el català emprenyat. Perquè hi ha motius. A dojo. Ja anem avançant. Ara resulta ?per la via constructiva i no ridiculista anem millor? que cal més reivindicació, fins i tot la vaga fiscal. Benvinguda sigui la idea. Això ja no és cosa de quatre jovenets excitats. És cosa d’un Pujol ?boníssim, en estat pur davant dels micròfons de Xavier Graset a Catalunya Ràdio?, d’un Juliana i de l’amic Manuel Cuyàs.

Era per tot això que havíem de votar que sí a l’Estatut? Per fer el pas del català emprenyat i fer-nos el milhomes? O algú reconeixerà algun dia que el "sí" a l’Estatut retallat no era el camí, i els fets ens donen la raó? Algú pensa admetre-ho?

(No entenc per què L’oracle ha estat tot el dia sense penjar la tertúlia al seu arxiu d’àudio. Per escoltar-la, hem hagut d’anar a aquest arxiu del web de CiU.)

Mentrestant, alguns segueixen obsessionats en supeditar la política catalana al resultat a Madrid. D’altres, plantegen refundar el catalanisme. Uns, autoanomenats nacionalistes, menyspreen el sobiranisme. D’altres, no s’acaben de decidir a fer el pas sobiranista. I així anem… pendents (qui ens ho havia de dir) de Jordi Pujol.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *