Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

3 de setembre de 2007
16 comentaris

Jordi Pujol: com el català emprenyat es fa el “milhomes”

"No es farà ni s’ha de fer", però el President Jordi Pujol ha plantejat avui com a possible resposta civil a la "vergonya" dels serveis i les inversions de l’Estat a Catalunya el "tancament de caixes o vaga fiscal". Bona aquesta. En una tertúlia dominada pel "català emprenyat" que escriu i descriu Enric Juliana, el President Pujol ha deixat anar una afirmació molt contundent. Recuperem l’esperit del Doctor Robert. Tornem al tancament de caixes. El català emprenyat, protagonista dominical dels relats de Juliana als fulls de La Vanguardia, treu pit. Ara es fa el "milhomes". L’expressió no és meva, és d’en Juliana, d’aquest diumenge mateix. Ara resulta que té raó d’existir, el català emprenyat. Perquè hi ha motius. A dojo. Ja anem avançant. Ara resulta ?per la via constructiva i no ridiculista anem millor? que cal més reivindicació, fins i tot la vaga fiscal. Benvinguda sigui la idea. Això ja no és cosa de quatre jovenets excitats. És cosa d’un Pujol ?boníssim, en estat pur davant dels micròfons de Xavier Graset a Catalunya Ràdio?, d’un Juliana i de l’amic Manuel Cuyàs.

Era per tot això que havíem de votar que sí a l’Estatut? Per fer el pas del català emprenyat i fer-nos el milhomes? O algú reconeixerà algun dia que el "sí" a l’Estatut retallat no era el camí, i els fets ens donen la raó? Algú pensa admetre-ho?

(No entenc per què L’oracle ha estat tot el dia sense penjar la tertúlia al seu arxiu d’àudio. Per escoltar-la, hem hagut d’anar a aquest arxiu del web de CiU.)

Mentrestant, alguns segueixen obsessionats en supeditar la política catalana al resultat a Madrid. D’altres, plantegen refundar el catalanisme. Uns, autoanomenats nacionalistes, menyspreen el sobiranisme. D’altres, no s’acaben de decidir a fer el pas sobiranista. I així anem… pendents (qui ens ho havia de dir) de Jordi Pujol.

  1. El que és ben trist, Saül, és que hagi de ser un polític "retirat" el que
    digui alguna cosa sensata i prengui alguna iniciativa. Jo em pregunto
    què collons estan fent els polítics "en actiu" (és un dir, clar, perquè
    semblen
    desactivats per l’efecte Montilla), que són els que haurien de
    moure el cul i defensar, ara més que mai, els interessos dels catalans. ¿Què foten, a part
    de cobrar i
    anar-se’n a París per la Diada? LA FEINA LA TENEN AQUÍ.

    Que sigui Pujol "jubilat" el que  faci pinya en aquest castell és una ironia molt grossa. Només demostra que l’actual classe política ha fet llenya. AQUEST 11-SET HAURIA DE SER CLARAMENT REIVINDICATIU, FORTAMENT EMPRENYADOR PER ALS ESPANYOLS, I QUÈ FAREM? PASSAR VIDEOS D’UNA CRIATURA DE 14 ANYS QUE JUGAVA A FER DE FÈNIX I ESCOLTAR PUJOL QUE, PER SORT, ENCARA ESTÀ LÚCID I NO SE’N VA A PARÍS.

  2. És trist i irònic, malgrat la vàlua evident de l’expresident Pujol, que hagi de tornar a la primera linia davant la manca de lideratge actual. La part bona és que després de tot plegat, les retallades, promeses incomplertes, caos als serveis bàsics, hi ha el terreny adobat per tal que hi creixi l’arbre de la sobirania. Ara ens falta un líder amb ganes i contundent. Malauradament, no existeix en cap cúpula dels partits principals. Potser l’haurem de treure del sector privat….

  3. Sí, molt d’acord, però la comparació amb el Doctor Robert la trobo desafortunada. És un personatge molt important en la nostra història i per una altra banda poc conegut. En la seva època estava molt de moda el racisme i va publicar un seguit d’articles (A "La Vanguardia" per ser més precís) on defensava l’existència d’una raça catalana, amb uns termes que avui en dia trobaríem escandalosos. Cal entendre que seria un anacronisme jutjar-lo amb la nostra moral, el Doctor Robert era racista de la mateixa manera que ho eren tots els polítics espanyols de l’època, però ja et dic que si la caverna recupera els articles que va escriure, en sentirem dir de molt grosses.

  4. "Pel gran barrufet!! torno de vacances, faig una volta pels blocs, i que em trobo? amb aquest capçal nou que has posat on estàs tremendament guapu"
    He d’aclarir que aquest comentari és de la barrufeta, que s’ha imprés la foto i la porta a la cartera.

  5. Fa un parell de dies vaig agafar el cotxe per fer una gestió i com tinc sintonitzada l’emisora de Catalunya Ràdio, va coincidir que estaven de tertúlia amb Jordi Pujol.

    No vaig poder escoltar molta estona, perque anava afaenat, però el troç de tertúlia que vaig escoltar va al meu entendre lamentable i depriment…….

    En Jordi Pujol presumint de "nacionalista" i de "catalanista", un individu que NO SAP NI QUE ÉS LA NACIÓ CATALANA, un REGIONALISTA ESPANYOL, COL.LABORADOR DELS OCUPANTS CASTELLANS …….er demostrar que en Pujol no sap quina és la Nació Catalana, només cal recordar la seua campanya de "SOM SIS MILLONS"……. Per ell i la resta de "nacionalistes" de CyU, la Nació Catalana són només les quatre províncies en que els castellans van dividir una Regió de Catalunya, anomenada Principat………En Pujol no es nacionalista, la Nació Catalan es molt més gran que les quatre provincies……..En Pujol és REGIONALISTA, SECESSIONISTA…………Al país Valencià, als secessionistes els anomenem BLAVERS, són gent que no fa nacionalisme, fa demagògia regionalista, que en realitat beneficia a la potència ocupant Castella, perque divideix i fa bocins la NACIÓ CATALANA…..

    Caldrà recordar que En Jordi Pujol i "sus mariachis" de CyU van pactar amb el partit feixista P.P. i li van donar el poder de l’estat, mentre el P.P. axafava i perseguia la Llengua Catalana al País Valencià ??

    Caldrà recordar que En Pujol i els seus "catalanistes" van votar a favor del miserable Felipe Gonzalez Marquez i van callar quant aquesta tropa de xoriços van començar a robar a mans plenes i van pagar a criminals per assessinar bascos independentistes ??

    Caldrà recordar que Barcelona és una ciutat envoltada de peatges per totes bandes i que en Pujol i "sus mariachis" no han fet res durant 23 anys per alliberar de peatges el Principat i equiparar-lo en gratuïtat amb les zones de la metrópoli ocupant ( Castella ) ??

    No es que no han fet res durant 23 anys, és que quan les concessions estatals estaven a prop de extingir-se despres de 30 anys ( del 1.970 al 2.006 ) i anaven a retornar a l’estat, finalitzant els peatges, Pujols i "sus mariachis" de CyU van assitir impassibles a una renovació dels peatges per 25 anys més, duta a terme per José Maria Azanar López, el 1.996, mesos després d’accedir al govern de l’Estat amb els vots dels "nacionalistes" de CyU……….

    En caia la cara de vergonya quan sentia a un individu fals i mentider com en Jordi Pujol, presumir del que no és…….Presumir de defensar "Catalunya"….Quina poca vergonya…..I els contertulis, llepant-li el cul i rigent-li les tonteries i la demagògia……..

    Veritablement vergonyòs…………

  6. Pujol, hauria de mesurar més les seves paraules, no si val a dir s’ha de tancar caixa, pero ho dic , pero no ho dic, i no s’ha de fer. No fotem. Pujol no diu res perquè si, es com alló del pis pel moro, no rellisca, quan diu el que diu ho fa plenament conscient. Però aqui s’ha passat tres pobles, sobre tot perquè no n’ha parlaty en 23 anys i l’expoli ila manca d”inversió no es d’ahit. Som al segle XXI jove, estem dins d’Europa. A sant de que ve ara aixó del sobiranisme. D’acord que a Espanya encara estàn al segle XIX i ja no s’en mouràn, però aquí hauriem de tenir una mica més de senderi, i anar per feina, no perdre el temps en si son garses o perdius fora de temps i espai..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!