Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

27 d'agost de 2007
20 comentaris

Horitzó 2014

El vicepresident del Govern i president d’ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha posat sobre la taula el 2014 com a any per a la celebració d’un referèndum autodeterminista. No és l’únic dirigent d’Esquerra que posa l’accent sobiranista al retorn de les vacances. Els líders independentistes catalans tenen la mirada fixada en Escòcia. És evident que s’han llegit el llibre de l’amic Xavier Solano [bloc]. (Pels que fa mesos que estem pendents d’Escòcia és una bona notícia l’interès que ara provoca la causa sobiranista que lidera Alex Salmond.) També és evident que l’actual cúpula d’ERC necessita marcar perfil independentista amb els debats interns i a les portes d’unes eleccions espanyoles incertes. I, per acabar-ho d’arrodonir, la conjuntura és favorable a la desafecció amb allò que depèn de l’Estat espanyol: serveis públics i infraestructures.

Si el referèndum ha de ser pel 300è aniversari de la derrota del 1714, només queden 7 anys. I n’hi ha molta, moltíssima, feina a fer… Qui s’hi posa?

  1. gran pregunta Saül.
    sovint un es pregunta què pot fer per la independència. A banda de votar a un partit sobiranista cada vegada, i veure que a aquest pas ni amb 7 anys ni amb 14, llegeixes, parles, discuteixes, i al final les parules, també les escrites, se les endú el vent.
    l’eslògan famós de "fets, no paraules" també ens l’hem d’anar aplicant els independentistes, però, quins fets? qui concreta? a qui li toca?

    qui s’hi posa?

  2. En el post Projecte pel Referèndum d’Autodeterminació, ja vaig fer una proposa per aquesta data, ara he vist què en Carod també s’ha despertat , malgrat què no m’agradat el que va dir de què no necessàriament s’hauria de demanar la Independència en aquest referèndum i per això he fet el meu bloc darrer.

    Estic molt content que hagis també tret el tema, crec Saül què si tu també ho reclames, possiblement si que podrem fer quelcom al respecte.

    Espero aviat abans de les meves vacances (tinc unes ganes de tornar cap a Catalunya…) de poder escriure la introducció de la proposta pel projecte pel referèndum abans de aquest cap setmana.

    A veure si s’anima més gent en aquest projecte. 

  3. en aquestes coses abans de posar-s’hi cal un substracte que permeti que hi hagi gent que segueixi els "l´ders" que s’hi posen. En aquest sentit, a Catalunya, ho tenim malament. No existeix una classe mitjana culta i amb inquietuds que realment prioritzi l’independència. Cal crear aquest substracte, i per això cal nu diari de qualitat (NYT en català, per entendre’ns), una tele de qualitat (BBC), i un debat sobiranista allunyat de les retòriques nacionalistes i centrat en qüestions objectivables de drets, deures, economia, recerca, eficiència, etc, etc. Fixar dates properes, 2014 és demà passat i objectivament és una data sense cap interès especial, serà contraproduent: quan hi arribem i veiem que el més calent és a l’aiguera crearem desencís.

  4. Saül, això que dius va en la línia del que apunta Joan Oliver a l’Avui: "[…] ara no es tracta de discutir si aquestes declaracions són una maniobra electoralista o si responen a una convicció profunda. Tant és. La qüestió és que el principal dirigent de la tercera força política catalana posa calendari. Doncs, deixem-nos de discussions i anem per feina, que set anys no són res."
    M’encanta llevar-me un dilluns i sentir coses com aquestes: sembla que no estem del tot sols…

    Salut!

  5. Qui s’hi posa? En MONTILLA!!! Ja, ja, ja….. Prou parides home
    SaÚl prou de "necessita marcar perfil independentista" aquesta frase vol dir que això és "pose" "disfressa" d’independentista se n’és o no, i se n’exerceix o no. No es marca perfil. I vosaltres esteu actuant com a quintacolumna de l’espanyolisme a Catalunya.

  6. Fa uns dies, el 22, vaig fer una proposta en aquesta línia que podeu llegir al meu bloc. Jo crec que si anem fent xarxa podrem aconseguior implicar partits i societat. Les converses que he tingut sobre el tema em fan veure que hi ha gent amb ganes i preveure que la por és el nostre pitjor enemic. Catalunya es defineix d’esquerres, però curiosament és enormement conservadora. Diefrències entre el que un creu que és i com actua.

  7. Això em recorda bastant al dibuixet aquell del Tintín; aquell en que l’Oliveira de Silveira (o com es digui) montava una paradeta enmig del desert i venia paraïgues als beduins.
    La cançoneta aquesta del: aratoca-aranotoca-aratoca-aranotoca (en funció d’interesos partidistes i partidaris), cansa i avorreix, a parts iguals. Cal renovar les cúpules i els projectes. És l’hora dels Hèctors Lòpez Bofills. L’arròs fa temps que s’ha covat.

  8. Només dues cosetes: jo fa anys que tinc una samarreta (molt bonica per cert) amb l’eslogan o crit de guerra "2014 independència", així que crec que més que un invent del Carod és un sentiment comú entre els independistes romàntics del segle XXI. Seria tan bonic…

    Respecte a la pregunta de "qui s’hi posa?", jo em pregunto més aviat: qui està disposat a marxar? Qui està disposat a jugar-se la cadira i la credibilitat dels veïns per lluitar pel nostre país? Qui deixarà de fer allò "políticament correcte" per deixar fer el que s’ha de fer a qui estigui disposat?

    Francament, no crec que la independència depengui de qui s’hi posi, sinó més aviat d’entendre que és el nostre dret i que hem de lluitar per ell i, sobretot, exercir-lo, a qualsevol preu. O algú pensa que deixaran marxar la "gallina dels ous d’or" jugant al seu joc i amb la seva pilota?

  9. Ja m’agradaía, ja…! Però molt em temo que no hi hagi una petita errada: que no hi hagin trabucat un número i es parli del 2014 en comptes del veritable, el 2041.Sóc massa vell per a creure en miracles! I més segons de qui vénen!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!