Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

18 de febrer de 2007
1 comentari

Salicrú i Burgada segueixen la cibercampanya de Mataró

Els periodistes mataronins Joan Salicrú [bloc] i Oriol Burgada [bloc] s’han animat a fer puntual seguiment de la cursa municipal a la capital del Maresme en una bitàcola que es diu Tenda de campanya. Quatre mans qualificades per a una cibercampanya que promet. Mataró és la ciutat més blocaire del país, sense cap mena de dubte. Ja va advertir-ho, el novembre de 2005, el periodista Juan Varela [bloc], que va escriure Mataró, ciudad blog. Polítics, periodistes, agitadors socials i ciutadans de tota mena s’han abocat a la xarxa per reivindicar-se a partir dels diaris personals. Mataró, doncs, és un autèntic referent de la catosfera. [Mataró, territori bloc, en pdf]

Els amics Salicrú i Burgada, puntals d’una jove i prometedora fornada de periodistes mataronins, han fet una aposta per la primera cibercampanya municipal. La novetat d’aquests comicis respecte els anteriors, els del 2003, serà la penetració d’Internet. Web, bloc, vídeo, àudio i correu electrònic per arribar a més i millor. Els partits i els candidats ja s’hi han posat. Són les primeres eleccions amb l’alcalde Joan Antoni Baron [bloc] com a candidat socialista. El substitut de Manuel Mas [bloc], ara diputat al Congrés, prepara un web de campanya. El seu rival a les urnes per la federació nacionalista, Joan Mora, ja la té [web]. I també s’ha dotat d’un bloc per donar-se a conèixer en temps rècord i projectar CiU com a alternativa a un socialisme que ocupa el poder mataroní des del 1979.

Baron és el tercer alcalde del Mataró democràtic. Hereu de l’obra de Joan Majó i Manuel Mas, és una cara nova forçat a renovar l’equip d’un projecte que ha combinat etapes de majoria absoluta del PSC, govern de coalició amb la ICV de Salvador Milà i, últimament, tripartit d’esquerres. Un tripartit, per cert, que no ha estat exempt de canvis polèmics a ERC (Toni Civit és història, i l’alcaldable serà FrancescTeixidó, amb bloc incipient) i tensions endèmiques a ICV-EUiA. Els ecosocialistes i els comunistes aniran per separat, però, a més, l’alcaldable d’Iniciativa Jaume Graupera no satisfà ni la seva pròpia gent. Dirigents com Jordi Merino [bloc] i Joan Lleonart [bloc] se n’han desmarcat obertament.

Baron, Mora i Teixidó no són els únics aspirants novells. També s’hi afegeix el candidat del PP, Paulí Mojedano [web], que ha estat beneït en el relleu d’un històric com Joan López, que ha sabut fer amb encert el sempre traumàtic pas de la política a l’empresa privada. No tothom pot o sap fer-ho.

De les forces sense actual representació municipal, no cal menysprear ni la CUP, amb el projecte electoral més transversal anomenat Mataró Viu, amb el mític pagès Pep Riera i l’exalcaldable independentista Toni Delgado donant-hi suport, entre d’altres; els veïns del barri de Cerdanyola de l’incansable Antonio Ruiz i els Ciutadans-Ciudadanos que es despleguen per l’entorn metropolità a la recerca d’una rèplica al sisme de les eleccions al Parlament. Aquests, i la candidatura d’EUiA per separat, poden condicionar un mapa municipal marcat en clau catalana per la reedició del tripartit i en l’àmbit local pels nous reptes de ciutat i l’oferta renovada d’un PSC hegemònic que acumula uns quants anys a l’alcaldia.

Per seguir la cibercampanya, no us perdeu la Tenda de campanya que han muntat el tàndem Salicrú i Burgada. Aquí teniu un directori dels blocs polítics (cerca per Mataró), gràcies a l’eina del portal Poliblocs. I, en un altre pla, el confidencial El més petit de tots, que pretén recollir l’herència d’un aturat Maresme Confidencial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!