Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

13 de novembre de 2010
0 comentaris

El premi sambori i les activitats de l’Òmnium ilercavó

  

Aquesta setmana hem estat dedicant molts esforços a la difusió i foment de l’a secció territorial de lÒmnium ilercavó. Òmnium és la casa de la catalanitat, que engloba  tot un projecte cultural que personalment em motiva d’allò més. Una veritable fita…  Amb companys com la presidenta Dolors Queralt (regidora de cultura de l’EMD Jesús) o en Jordi Duran (president del Consorci de normalització lingüística a les Terres de l’Ebre), aquesta fita es veurà realitzada completament, ja que formem un tàndem molt ben compenetrat i que ens permet afrontar molts tipus d’activitats que tenen la catalanitat com a veritable centre.
Dijous vaig assistir a una reunió a la seu de l’Òmnium Tarragonès per planejar la difusió del  premi Sambori als col·legis de primària i de secundària de les Terres de l’Ebre. Em motiva moltíssim aquest premi i la seua difusió als centres ilercavons. Ja ens hi hem posat a treballar amb força, i estem convençuts que aconseguirem implicar un munt de col·legis  i instituts de les comarques centrals dels Països Catalans. M’he estat llegint els contes premiats en l’edició passada, i he gaudit de la qualitat dels textos i de comprovar in situ la gran feina que estan realitzant els i les mestres quant a la promoció i conreu de la llengua catalana entre els i les escolars. Hi ha treballs premiats de xavals nouvinguts/des d’una alta qualitat, la qual cosa té molt mèrit. S’han de presentar com a mínim tres treballs de cada modalitat, per escola participant. Aquest cap de setmana em posaré en contacte amb molts/es professors/es amics/gues per a exposar-los el Sambori com una activitat útil i necessària entre l’alumnat. També dimecres, en nom d’Òmnium ilercavó, em reuniré amb el professorat del CIP Port rodó de Campredó. M’il·lusiona moltíssim difondre aquest premi a casa nostra, i el fet que centenars d’escolars ebrencs i ebrenques i puguin participar. No estem llaurant en tema erma.
El Sambori és un dels grans premis en llengua catalana, i dels que més participants aplega. Està convocat al Principat, el País Valencià i les illes Balears i Piitüses… per part d’Òmnium, Acció cultural del País Valencià i Obra cultural Balear. L’esperança és poder tenir un dia un sol premi dedicat a tots/es els i les escolars d’arreu dels Països Catalans. Aquests dies, doncs, treballant a fons per la difusió del Sambori, per tal que podem aconseguir una altíssima participació ebrenca. Segur que ens en sortirem…
També ahir va tenir lloc el primer Cafè-tertúlia d’Òmnium ilercavó a la Tasca-Lo Pati de Campredó. Per a mi, portar Òmnium i la catalanitat al meu poble és una altra fita important que m’emociona de debò. Va anar molt bé, vàrem discutir el paper de la dona en la societat i varen sorgir missatges molt diversos. Molt satisfets de l’activitat i de col·locar Campredó al centre de la cultura ebrenca i catalana.
Amb l’Òmnium ilercavó… continuarem caminant cap a Ítaka!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!