Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

11 de març de 2009
Sense categoria
8 comentaris

Dos elogis blocaires en un dia (1)

LES LLETRES DE LA FIRA (1)

Durant el dia d’avui s’han penjat dos apunts d’elogi de la meua persona, que m’ha alegrat el dia. Després aquells de blau i grana han acabat d’enllestir la jornada.
El primer elogi ve de l’amiga Dolors Queralt, regidora de cultura de l’EMD de Jesús i companya de viatge en tants projectes. L’ha publicat al bloc de la fira del llibre (http://firadelllibrejesus.blogspot.com/) que s’acaba d’estrenar, sobre el qual prompte faré un acurat esment:
Seguint la tradició del mestre Emigdi, encetem una secció que anirà tenint diferents capítols.
Com en tota selecció sempre corres el perill de deixar-te algun dels elements fonamentals. Mai us ha passat de posar-vos a taula i pensar: com pot ser que no hagi posat sal a les bajoques? Però esperem que amb l’ajuda de tots ens en sortim bé.
La primera lletra de la Fira com no podia ser d’altra manera se l’emporta l’E d’EMIGDI.
Són tants els adjectius que li pertoquen que ens quedaríem curts.Els que els coneixeu sabeu a què ens estem referint però deixeu-nos centrar en el tema de la Fira.
Ell va ser qui ens va fer caure en la circumstància històrica que s’estava produint. Explicant-nos com al maig del 1937 , en plena Guerra Civil, Joan Cid i Mulet va organitzar una fira literària a Tortosa, i com després va ser el responsable del pavelló de Catalunya a la Feria Internacional del llibre de  Mèxic concretament al 1944 i 1946.És a partir d’aquest moment que es gesta la idea de poder fer una fira del llibre i que ens ha dut fins aquí.
Emigdi creu en el que està fent. En el nostre territori com un tot pel que s’ha de treballar i en el nostre potencial en tots els sentits, però evidentment prioritzant-ne la Cultura.
No cal ni dir que ha estat l’ànima de la Fira , com també ho ha estat del Centenari i de tot allò amb el què s´’implica. La feina al seu costat és ben fàcil i que esperem poder continuar treballant al seu costat durant molt de temps. Aquesta serà una bona notícia per a tots plegats.

  1. A mi ja me pareix b que ho poses, es una cosa normal. Kuants de grups, escriptors, pintors…inclús empreses!!! tenen un recull de premsa???.Jo crec k més del 90%. Allí es posa tot el k fa referència a ells. ..
    Fins els organs oficials ho tenen!!!.
    Senyors, no confongueu les coses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!