Interessants novetats blocaires (6)

Alguna cosa es mou quan els blocs són notícia i quan la Internet catalana és motiu de comentari per part d’opinadors prestigiosos com Salvador Cardús. Llegiu, si no, l’article … i volem pa amb oli, on cita Vilaweb, Tribuna, Criteri i Sobiranistes.

El militant d’EUiA Toni Salado, assessor parlamentari de Jordi Miralles, estrena nou bloc i abandona Nire Bazter. A través del blocaire Bernat Villarroya (ICV), de Vilafranca del Penedès, s’assebento que hi ha novetats a la xarxa ecosocialista: Jordi Garriga [bloc], d’ICV; i Anna Mir [bloc], de JEV. Ell de Granollers i ell de Barcelona. I des de la bitàcola d’aquesta segona vaig a petar al bloc de Jordi Fornés, que resulta que és el president d’ICV a Horta Guinardó.

Per cert, el blocaire més gran de la catosfera i militant ecosocialista Romuald Grané ha canviat l’adreça del seu bloc. [Romuald Grané, un blocaire d’ICV de 83 anys] Gràcies per avisar-me, Ramon Bassas [bloc]. El lobby de Mataró no s’atura mai. I a Sant Boi de Llobregat, entorns ecosocialistes, han posat en marxa Les hores i els dies, un bloc en clau general però fet des d’aquesta ciutat.

Una altra novetat ecosocialista és el bloc de Jordi Manils,
de Montmeló. Descobreixo la bitàcola de Manils, coordinador de Joves
d’Esquerra Verda al Vallès Oriental, precisament tafanejant l’esmentat bloc de Carles Rodríguez.

Llegeixo del periodista Andreu Mas que el dirigent socialista Ferran Bello, exregidor de Badalona, també obre bloc. La catosfera socialista creix, tot i ser la més nombrosa. També incorporo el bloc de Pablo Fernández, de la JSC de Barcelona.

El cap de Comunicació de Convergència i regidor de Sant Feliu de Codines, Roc Fernàndez, compleix un any de bloc. A en Roc (que gestiona el directori de blocs nacionalistes) l’interessarà saber que l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler (CDC), ha obert bloc, i no evita entrar a tocar temes delicats: Joc brut.

El regidor d’ERC de Viladecavalls Lluís Soler [bloc] ha entès que la bloquesfera no és gaire amiga del sectarisme, i per això disposa d’una categoria d’enllaços en què hi recull altres polítics del seu municipi. Em fa saber, en Lluís, que hi ha incorporat Carles Rodríguez [bloc], de Joves d’Esquerra Verda i vinculat al grup municipal d’ICV, i el regidor del PSC Francisco García Cano [bloc]. Soler, republicà, i Rodríguez, ecosocialista, ja mantenen una conversa des dels (i a partir dels) blocs. Em sobta, però, que el bloc de Carles Rodríguez sigui l’únic dels polítics de Viladecavalls que accepti comentaris dels lectors. Inclús l’alcalde de la població, Sebastià Homs [bloc], té aquesta opció restringida. CiU va trencar el pacte de govern amb ERC en el tram final de la legislatura (un clàssic!) i potser això explica les prevencions per vetar els comentaris. Trobo que és un dèficit.

Gràcies a Lluís Monerris [bloc] vaig ampliant els enllaços de sindicalistes. Incorporo David Soriano [bloc], secretari d’acció social de l’Espai Joves de la Intersindical CSC. En Lluís també apunta tres blocs pallaresos: Alerta Pallars, centrat en la vall de Cardós; Alerta a la Vall Fosca, pel projecte de les pistes d’esquí i camp de golf de Filià-Vall Fosca; i campanya de recollida de firmes a Salvem Vall de Cardós, en contra del camp de golf.

Ara que estàvem amb sindicalistes, he descobert que el secretari general de la UGT a les comarques gironines, Camil Ros (a la foto), que també és militant de base d’ERC (va ser-ne secretari de les JERC), té bloc i web .cat.

El valencianisme cívic i polític aposta fort per la xarxa, en aquest territori língüístic compartit a Internet que podríem batejar com el territori .cat. Prova d’això és l’aparició de Bloc pel País, una bitàcola que compartiran l’escriptor i periodista Ignasi Mora [bloc], el periodista i professor de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili Enric Castelló [bloc] i l’economista, sociòleg i professor de la Universitat de València Rafael Castelló [bloc]. Caldrà seguir-lo atentament.

Curiosa aquesta troballa arqueològica de Manel Bargalló, un blocaire d’ERC que viu a l’exili alemany.

I per acabar, recomano l’anotació Més sobre els blocs anònims, de l’alcalde de Banyoles i diputat d’ERC al Parlament, Pere Bosch [bloc]. Anem-hi pensant, perquè algun dia s’haurà d’optar per una certa autoregulació que eviti l’embrutament de determinades comunitats catosfèriques.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *