Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

12 de gener de 2007
11 comentaris

Taca d’oli del “Jo també compro música en català!”

Dimarts vaig escriure l’apunt "Jo també compro música en català!" per afegir-me a la campanya iniciada pel blocaire Pere Meroño en defensa de la indústria i la música catalanes. [A la foto, Antònia Font] La taca d’oli d’aquesta campanya avança més lentament del que em pensava, però començo a llegir anotacions de suport per la catosfera.

Les aniré recollint aquí:

La trappola: Crida per la música en català

Josep Blesa: Amadeu Adell

Marc Roca: Soul Atac des del País Valencià

Anna Peña (JERPV): Jo també compre música en català!

Moisès Rial (ERC): Campanya música en català

Borinotus: La crida per la música en català i les iniciatives per la llengua

Jordi Eduard (ERC): Música en català, és clar

L’Argonauta: Notes de premsa. Catalana?

Jordi Salvia (CUP): Som la cançó que mai no s’acaba…

Fent d Cabylia: La crida de Pere Meroño

  1. Hola Saül,  felicitats pel bloc. És  tota una referència a la blogosfera per la seva equanimitat i bon criteri. Endavant !

    Només una coseta, ahir en el meu últim apunt també m’adheria a aquesta iniciativa d’en Pere.
    Crec que la periodista basava els seus arguments des del profund desconeixement de la música catalana. Mantenir segons quines opinions només és possible des d’un ressentiment malaltís cap a determinades cultures. Per què ? Li hauríem de preguntar al Conde…
  2. Sobre la qüestió de l’article de na Laura Crespo, que pel que es veu en la foto de la Vanguardia ve a ser una barreja entre Mari-Trini i Aida, és realment molt desafortunat, un país que a dia d’avui ens permetem el luxe de tenir gent com….
    Compte, no penso ja parlar dels consagrats ni de la gent de la nova cançó, puig tothom ja els coneix, tot i que no estaria de més que que es seguissin comprant els discos de l’Ovidi, però tot i dins del meu desconeixement i que soc més del món del jazz, hi ha gent d’ara com un tal Briz que em sembla és valencià, o Bocanegra, o la Berta ja més coneguda, o en Dani Nel·lo, i els que desconec, per edat i perqué seguim instalats encara en que tot el que vingui de fora és molt bó i la promoció de la nostre música és molt minsa. A banda, si considerem rock o música en català la música que es fa a casa nostra, el ventall s’amplià en quantidad i en qualitat: Poveda, Maite Martin, Dunquende etc, per no enumerar totes aquestes bandes mestisses del Raval, o gent com Gertrudis o Plouen Catximbes i més, i ens queden encara els inclassificables o galàctics, Quimi Portet, Roger Mas, Estanislau Verdet o Antònia Font. Si no en teniu prou amb aixó, segur que encara n’hi ha més, demaneu doncs un crèdit al Banc, puig si heu de comprar tota la bona, variada i quantiosa oferta que hi ha de música en català, aixó val una pasta.

    Afegitó.- També s’ha de ser crític, a mi que m’agradava molt en Cris Juanico i la seva banda “Ja t’ho diré”, en canvi la versió d’estàndards que ha fet en Juanico a “Portam a sa lluna”, sent generós diria que es una

  3. Enlloc com aquí es couen tantes i variades activitats i tendencies musicals, no tan sols el rock, hi han tots aquests grups del raval, els més nostrats, els consagrats, els galàctics, del jazz, flamenc, clàssics, música experimental. Si a un país la questió musical bull permanentment es a ca nostra. I aquesta barreja de Mari-Trini i Aida que s’en vagi amb la guitarra i la seva música cap a una altra banda.

  4. És només una casualitat el fet de que no hi hagi cap bloc de CiU donant suport a la música en català i anar, per tant, en contra d’un article aparegut a La Vanguardia? Sembla que hi hagi pànic de carregar contra les ‘vaques sagrades’ de la comunicació que tan ajuda a vegades…

  5. Potser, essent pràctics, hauríem de modificar una mica el lema: "Jo també baixo música en català". Cert, no?

    I recordo com a daurada l’època de Ciu i la promoció de música en català. Quina mala memòria la que exhibeixen alguns! Hi hauria, per exemple, Antònia Font o Obrint Pas, si no hagués existit aquella època daurada (Sau, Sopa, Sangtraït, Pets…?)

  6. Tot i que visc a València, una ciutat on, encara tenint el català com a segona llengua oficial es cada cop més difícil trobar-ne parlants, no es mot fàcil trobar o descobrir grups que facin música en català, al menys contemporanis. He tingut la sort de trobar parella a Barcelona, i és desde aquesta capital que començo a conèixer la realitat de la música en català.

    Llocs com l’fnac contribueixen a la difusió de la música en la nostra llengua, però no es suficient. Confio en que gràcies a la gent interessada i als que ens agrada la música, la difusió de la música feta en català sigui cada cop més extensible a la resta del pais, i perqué no, a la resta del món. Si escoltem música en anglés, quin es el problema si l’escoltem en català? jo crec que cap.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!