Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

11 de gener de 2007
4 comentaris

Interessants novetats blocaires (5)

El 2007 arrenca amb un clima de precampanya d’eleccions municipals. Apareixen blocs de polítics locals com bolets i, en conseqüència, també proliferen els confidencials anònims de caràcter local. L’última novetat és El Pou Comú, un bloc que pretén explicar-nos què passa a Sant Boi "a cau d’orella". Demanen la participació dels lectors santboianencs perquè els facin arribar informació. "No et tallis, explica’ns-ho!" Una de les gràcies d’aquestes pàgines és que tenen un llistat d’enllaços de blocs del municipi i fan de directori sui generis. En vindran més, de confidencials polítics locals les properes setmanes.

El delegat del Govern a les comarques gironines, el torroellenc Jordi Martinoy, ha estrenat bloc. Militant d’ERC, va ser regidor a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí entre 1991 i 1995. En l’anterior legislatura va ser delegat de Governació a la demarcació. Ara ocupa el càrrec de delegat del Govern de la Generalitat.

La candidata de CiU a l’alcaldia de Malgrat de Mar (Maresme), Neus Serra (a la foto), també s’incorpora a la catosfera, amb el seu bloc. Nacionalista i dona són una combinació que escasseja a la catosfera política. Les properes eleccions a Malgrat seran una disputa entre tres dones. L’alcaldessa socialista, Conxita Campoy [benvinguda], s’enfronta a una dura aspirant, la republicana Teresa Verdaguer [fitxa], però el duel per l’hegemonia electoral tindrà una tercera aspirant, la nacionalista blocaire.

Una altra novetat femenina és el bloc de la regidora socialista de Molins de Rei, Pilar Guzmán. El descobreixo a través del confidencial Molins Reials, on fan una referència a aquest bloc que agraeixo.

I la regidora i candidata a l’alcaldia de La Garriga per CiU, Meritxell Budó, també n’obre, de bloc.

A Pallejà, el seu alcalde i candidat a la reelecció per CiU, Josep Jordana, acaba d’obrir bloc, obert a l’opinió i molt vinculat al web local de la federació nacionalista. Les eleccions són a tocar, i la xarxa és molt útil per fer campanya.

A Badalona, el militant republicà i assessor del grup municipal d’ERC Jordi Albadalejo ha obert bloc. Només d’arrencar ja ha establert conversa amb un altre blocaire badaloní, el cap de llista de la CUP Marc Sallas [bloc]. Tímidament, i amb un cert retard (però més val tard que mai!), s’està articulant un debat polític i una conversa permanent a la xarxa badalonina. Crec que les ganes i empenta de l’amic periodista Andreu Mas a través del seu bloc hi poden contribuir. Calia, si em permeteu la pedanteria, un Saül Gordillo badaloní.

En Quim Soler, blocaire de la CUP de Vic, em fa saber que al directori de blocs de la Candidatura d’Unitat Popular hi figuren algunes bitàcoles que jo no tinc recollides a la categoria d’enllaços número 6. El bloc de l’Alexis Vizcaino, del Masnou, el tenia entre els "polititzats", però ara el canvio i el poso entre els militants de la CUP. No ho sabia pas. Sí que són novetat Jordi Navarro [bloc], de Girona, i Dani Xavier [bloc], de Sant Feliu de Guíxols. Gràcies, doncs, Quim. I, per cert, llegeixo al bloc de Juli Cuéllar, cupaire de Mataró, que l’exdirigent d’Unió de Pagesos Pep Riera dóna suport a Mataró Viu [bloc]. Municipals a la vista i moviments en l’independentisme mataroní.

Uns lectors em fan saber que han obert el Diari del Votant Anònim, en què pretenen expressar les seves opinions encara que resultin políticament incorrectes. Aquesta és la seva presentació, defugint els plantejaments que contribueixen al cofoïsme dels que ells anomenen "progres-pijos". Incorporo aquest bloc, doncs, entre els enllaços de blocs polititzats perquè intueixo que en cap cas intenta esdevenir una bitàcola confidencial.

Incorporo el bloc del sindicalista de la CGT Jordi Martí Font. És el primer blocaire de la CGT que tingui controlat.

Gràcies a un correu del professor de la Universitat de València Rafael Castelló [bloc], m’assebento que la militant del Bloc Pepa Chesabitàcola, amb la qual cosa la xarxa blocaire del valencianisme polític no para de créixer.

Llegeixo a Racó Català que RàdioCatalunya.ca ha renovat el seu web. Afegeixo aquest mitjà als enllaços del meu "Quiosc virtual".

I l’inquiet blocaire egarenc Elliot Fernández, estudiant universitari i col·laborador d’Info Terrassa [perfil], no para i ara estrena web.

El regidor socialista de Valls Jaume Pros [bloc] està eufòric per les visites rebudes.

El militant de la JNC Rubén Novoa [bloc], dels veterans de la catosfera nacionalista, anuncia una fi d’etapa.

A les Illes, a l’entorn del regidor de Santa Margalida Antoni Reus [bloc], s’està bastint el projecte polític Independents, que disposa de bloc.

Des de Taradell, Lluís Mauri (ERC) [bloc] escriu La Xarxa d’Abast Osonenc (iI): El Cercle Blocaire i La Xarxa d’Abast Osonenc (iII): La xarxa social, d’interès per als internautes d’Osona.

L’alcalde de Banyoles i diputat d’ERC al Parlament per les comarques gironines, Pere Bosch, ha recuperat l’activitat al seu bloc. Qui també ha recuperat l’activitat blocaire és l’exconsellera de Benestar i Família, Carme Figueras (PSC), ara diputada.

L’editor de Vilaweb Canet, Lluís Llobet, estrena bloc dedicat a les eleccions municipals de Canet de Mar (Maresme).

I acabo amb dues novetats no-blocaires molt fresques. El PortalDones.cat (amb bloc incipient) i el setmanari El demà, que lidera Daniel Ruiz-Trillo, escriptor que va col·laborar amb El Punt en l’època en què vaig dirigir l’edició de Rubí.

  1. Ei Saül, quina sorpresa que em citis a la teva darrera anotació. Estàs en tot! No sóc un blocaire gaire constant, ara deu fer sis mesos que vaig obrir el bloc i encara no m’he acostumat a actualitzar-lo cada dia. Pel que fa a la web personal, fa més temps que en tinc, pels vols del 2001-2002 la vaig obrir, però l’he refundada quatre mil vegades. Ara he pensat d’anar penjant articles, apunts, resenyes… que vaig fent per la universitat, per compartir-los amb la comunitat internauta que li pugui interessar. tot i aixi com que no disposo de gaire temps ho aniré fent mica en mica.

    salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!