Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

13 de novembre de 2006
0 comentaris

“el_blog.pineda”, tercera generació de revistes a Pineda

La tercera generació de revistes de la Pineda de Mar democràtica ja és una realitat, amb la sortida al carrer del primer exemplar d’el_blog.pineda, una publicació mensual gratuïta que edita l’empresa de nova creació Comunica’t [web en construcció]. Aquest dissabte he participat de la presentació de la revista, que impulsen els amics Pau Pujadas i Marta Castellà, joves emprenedors que han decidit apostar pel periodisme de proximitat amb una empresa afincada a Pineda.

Dic que és la tercera generació de revistes des del restabliment democràtic a Pineda perquè primer va ser Contrapunt, després va aparèixer Repòrter (1992-2001) i aquest any neix el_blog.pineda. Cal aplaudir l’oportunitat de la nova revista, amb un primer número que anuncia a la portada la ruptura del tripartit municipal (CiU-PSC-ERC). La qualitat del paper, el seu disseny i el nom mateix indiquen la rabiosa joventut dels seus responsables, i la modernitat que suposa en el panorama de premsa local pinedenca. El següent pas serà abocar-hi el contingut a Internet, en una versió digital que podria incentivar la participació ciutadana.

En Pau Pujadas, amb qui hem coincidit al Repòrter (amb l’ara blocaire Pep Montes també) i El Punt (ell feia de corresponsal d’esports), és l’actual responsable de les edicions locals de Vilaweb de Calella, Pineda de Mar i Malgrat de Mar, impulsades per mi anys enrere. També hem estat, en èpoques diferents, a Ràdio Pineda i Ràdio Marina. Ens coneixem de fa anys, i li tinc un gran apreci. És més jove, i m’ha semblat molt valent la seva aposta de deixar la feina que tenia en un mitjà de Barcelona per fer l’aventura pinedenca, amb empresa de comunicació inclosa, juntament amb la seva sòcia Marta.

Joventut, arrelament al territori, independència, qualitat, complementarietat i oportunisme, gran oportunisme per la proximitat de les eleccions municipals en una població important de l’Alt Maresme on poden passar coses la propera primavera. L’alcalde i diputat electe per CiU, Joan Morell, que ha tancat l’acte, acaba d’expulsar el PSC del govern, després que la regidora d’ERC, Mònica Palacín, decidís marxar voluntàriament per expressar la discrepància per la decisió de Morell en la ubicació de la depuradora de l’Alt Maresme. L’ombra de la moció de censura ha planat sobre Morell. Entre el públic, també hi eren el proper alcaldable socialista, Xavier Amor, i el portaveu nacional de les JERC i virtual diputat al Parlament de Catalunya Pere Aragonès [bloc].

Felicitats, Pau i Marta. Omplir l’auditori de can Comas en 24 hores és una prova, la primera, de l’èxit amb què neix la vostra empresa i projecte de comunicació. Felicitats Pineda, també!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!