Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

25 de setembre de 2006
0 comentaris

Web de Mas i blocs de Duran i (desaparegut) Maragall

El líder d’Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran Lleida, té previst obrir un bloc properament, segons publica Albert Segura a El Punt. Duran Lleida emet setmanalment una missiva a la militància socialcristiana, a través del web d’Unió. Caldrà veure si entén la filosofia bloc o es limita a bolcar la carta setmanal sense més.

Aquest dilluns Convergència i Unió ha estrenat el web del candidat de CiU a la Presidència de la Generalitat, Artur Mas, lògicament amb el domini .cat. El web www.arturmas.cat no conté bloc [Blocs de Carod i del ministre Sevilla], la qual cosa s’agraeix si realment no s’ho creu. L’espai està força bé, en la línia del web del seu contrincant socialista, José Montilla. Inclou una modesta opció de televisió per Internet: CiUtv. [Conferència política del PSOE i bloquesfera]. Malgrat que Artur Mas no hagi obert bloc, la seva militància s’està animant. [Bloc del dirigent de Convergència Antoni Vives i Bloc del diputat de CiU al Congrés Carles Campuzano]

Mentrestant, s’ha produït un canvi sospitós al flamant web institucional del President de la Generalitat, Pasqual Maragall. Ha desaparegut l’accés al seu bloc, abandonat des del 8 de juny passat. Ara que més interès tindria la bitàcola presidencial, Maragall ens deixa orfes de confessions i maragallades vàries. Si en alguna etapa tindria sentit el seu bloc és precisament ara que els mitjans l’ignoren [L’informatiu de TV3 silencia el President Maragall] perquè no eclipsi Montilla, i ara que realment podria explicar en un to personal com viu la seva precipitada retirada política, que tant remou l’escena catalana. Doncs, no. Els 22.000 euros que va costar a les arques públiques el webloc del President no fa la funció que hauria de fer, més enllà de recopilar les notes de premsa que ja en pengen habitualment al web de la Generalitat. Una enganyifa.

Ara que sóc en terreny socialista, aprofito per deixar constància d’un aplec celebrat aquest cap de setmana pels membres de la bloquesfera socialista. Ho llegeixo de Carlos Guadián a Red Net o política en red. Del seu bloc us recomano les recent anotacions Blogosferas políticas en Catalunya i ¿Quién nos lee? Luego entonces…. De la trobada dels blocaires socialistes també escriu el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, al seu apunt CiU ens porta un lleuger aventatge.

Per cert, el clima de precampanya s’intensifica a la bloquesfera. En aquest cas el militant socialista José Rodríguez ha posat en marxa un divertit i imaginatiu Promesòmetre de l’Artur Mas, amb eina participativa. En canvi, el militant republicà Marc Espasa convida a la participació a través d’una Gran travessa electoral sobre els resultats de Tots Sants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!