“Lindo pregón”

El pregó de La Mercè provoca rebuig. El tinent d’alcalde republicà Jordi Portabella va lamentar que els seus socis de govern socialistes confonguin “cosmopolitisme amb espanyolisme”, amb l’elecció de l’escriptora Elvira Lindo [wiki] com a pregonera. Però aquí va quedar tot. En una declaració.

Qui sí ha reaccionat ha estat la societat civil. [Avui a Vilaweb: Mig centenar d’entitats volen el pregó de la Mercè en català] I els blocaires, com no. El militant del mateix partit de Portabella Ignasi Llorente, conseller de districte a l’Eixample, ha estat el primer a proclamar No aniré al pregó de la Mercè. S’hi ha afegit el president d’ERC a Nou Barris i conseller de districte Miquel Roman, que ha secundat la proposta de Llorente: No aniré al pregó de la Mercè.

El regidor convergent a l’Ajuntament de Barcelona Jaume Ciurana va qüestionar l’elecció de Lindo a Per què la cultura no interessa al tripartit municipal?, així com el també militant de Convergència Salvador Grifell, que demana A l?Ajuntament de Barcelona: que el pregó de la Mercè sigui en català!

El filòsof Josep Maria Terricabras s’hi refereix a Elvira Lindo, el teixit associatiu i la inoperància política. I fa uns dies, a la sobiranista i transversal Olla de grills: “Lindo pregón, Portabella”

Actualització: el gestor cultural i periodista Pep Montes: Ai, Elvira, on t’han ficat?

Afegeix un comentari