Viatge accelerat cap a l’equidistància

"Votar Mas és votar la Catalunya dels dos bàndols. Votar Montilla és votar la Catalunya de l’enfrontament entre l?Ajuntament de Barcelona i la Generalitat dels darrers vint-i-cinc anys. Per això, votar Mas és votar Montilla. Per això Esquerra incomoda. Perquè per a Esquerra, Catalunya no acaba al Baix Llobregat ni és només Osona i el Berguedà." Ho escriu el secretari general d’ERC i número 2 de la candidatura de Barcelona al Parlament, Joan Puigcercós, en l’anotació titulada Votar Mas és votar Montilla. El viatge de retorn a l’equidistància s’imposa, i a una velocitat de vertígen. Si ERC transmet al seu electorat que està cegament entregada a un segon Tinell, amb José Montilla de President, s’endurà un càstig a les urnes. Ha de tornar, doncs, a distanciar-se dels socialistes i apropar-se a CiU prudentment. Puigcercós ho comença a visualitzar en aquest últim article seu al bloc oficial d’ERC: "(…) som l’única opció per trencar amb aquestes dues Catalunyes. Ho hem demostrat aquests dos anys i mig al Govern de Catalunya. Que preguntin als alcaldes convergents si no estan contents amb la gestió del conseller Carretero al capdavant de Governació. Que preguntin als sindicats pro PSC si no estan contents amb la feina de la consellera Marta Cid al capdavant d’Ensenyament. La feina ben feta té futur i no té fronteres, tampoc ideològiques ni de partit. Votar Esquerra és votar bon govern. Sense sectarismes. Votar Esquerra és votar la Catalunya de tots i totes."

El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, anuncia en el seu bloc l’estrena del web oficial del candidat Montilla, no confondre amb el bloc anti-oficial de Montilla (de l’òrbita nacionalista) ni tampoc amb el bloc de suport (de l’òrbita sindicalista i socialista, on, per cert trobareu aquestes adhesions). L’oficial és aquest, i la resta és guerra de guerrilles blocaire amb l’horitzó de l’1-N a la vista.

Aquests dies d’inici de vacances jo faig de santero. Què vol dir això? Doncs que visc, amb tota la intensitat que puc, Les Santes. Avui, per cert, he descobert aquest web de Les Santes.

Jo, però, sóc de Calella (Maresme), i aquest migdia llegia al bloc de la candidata de CiU a l’alcaldia Montserrat Candini l’article Els fets del Far: ètica i política a Calella. Quan he fet un cop d’ull a la premsa m’he topat amb aquest titular d’El Punt: L’alcalde de Calella fa una festa privada al far, un espai tancat al públic. Em sembla vergonyós.

Més novetats blocaires

Avui incorporo al llistat d’enllaços el bloc del regidor d’ERC de Viladecavalls Lluís Soler, que s’afegeix al cada cop més multitudinari col·lectiu independentista a la xarxa, i a qui agraeixo que m’hagi posat com a "bloc interessant".

També incorporo el bloc d’Emiliano Jiménez, que té aquest perfil i es defineix com a liberal conservador. Un més a la (encara residual) comunitat blocaire del PP a Catalunya.

Tres articles

Josep Maria Terricabras: "Les llistes d’ERC"

Eduard Batlle: "Aquest post és gratuït"

Mireia Galindo (pseudònim): "Molta bulla i poques anous (i un rajolí de sexe)"

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *