Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

21 de juny de 2009
4 comentaris

Enric Canela abandona Convergència

No m’ha semblat una notícia menor, tot i que aquest diumenge només he pogut llegir un parell de breus [el d’El Punt n’és un] a les pàgines de Política dels diaris catalans. A la xarxa, en canvi, ha tingut més ressò, però moderadament. Directe: Enric Canela estripa el carnet de CDC. El Singular: El portaveu de Deumil.cat es dóna de baixa de CDC. e-notícies: Enric Canela es dóna de baixa a CDC. Avui.cat: El portaveu de Deumil.cat es dóna de baixa de CDC pel vot contra la ILP sobre el referèndum d’autodeterminació. El blocaire Enric Canela, promotor del Bloc Gran del Sobiranisme, portaveu de Deumil.cat, l’entitat que va muntar la manifestació dels Deumil a Brussel·les, explica la seva renúncia a la militància de Convergència Democràtica de Catalunya, arran de la Iniciativa Legislativa Popular sobiranista que no ha prosperat al Parlament de Catalunya. Vilaweb: El Parlament no admet a tràmit una ILP en favor d’un referèndum d’autodeterminació. La qüestió és que els membres de la Mesa del Parlament no han admès la ILP a tràmit. Els sobiranistes de la mesa addueixen defectes de forma substancials, gens anecdòtics i que haurien fet fracassat la iniciativa de totes totes. A la resta, als que no estan a favor del dret d’autodeterminació, no els cal donar cap explicació.

La primera conseqüència ha estat la renúncia del senyor Canela a la militància de Convergència. Canela era una de les persones més actives del front sobiranista que CDC ha potenciat últimament. És una gran pèrdua per als independentistes que militen en aquest partit, bona part dels quals van marxar pels carrers de Brussel·les. I sobre la notícia de la renúncia tenia tres consideracions molt breus a fer. La primera, que és una llàstima que els partits vagin perdent militants actius i destacats com ell. Especialment els partits sobiranistes. La segona, que el ressò mediàtic és pràcticament exclusivitat de la xarxa (ja sigui la pròpia ILP com la renúncia d’ara) i del tot invisible en els mitjans de comunicació tradicionals. I la tercera i última, que això anterior potser no hauria estat així si Canela en lloc de militar al partit que té la seu al carrer Còrsega ho fes en un altre partit, més petit, amb seu al carrer Calàbria. Se n’hauria parlat tan poc o la notícia hauria ocupat més temps i espai als mitjans dits tradicionals?

  1. Corren temps de tribulacions i, desmentint la dita de Sant Ignasi, aquesta vegada sí que hi haurà mudances. La confusió és total. Les fidelitats: incertes per manca d’objecte i subjecte creible i fidelitzador. Fa temps, sembla, que tots hem perdut la carta de navegar; amb  l’actual factor, agreujant,  que implica la  sensació latent del perill de perdre, definitivament, el vaixell: el país. Totes les cartes són damunt la taula, comença la partida.

  2. Sense dubte els mitjans encara en parlarien si el carnet en qüestió fos un altre.

    És una mica com l’escàndol inventat de les targetes del Carod, que en realitat totes estan en regla, i que de fet ha servit per tapar l’autèntic robatori que hi ha hagut a la Diputació de Barcelona de centenars de milers d’€

  3. M’agradaria que aclarissis quins són aquests “defectes de forma substancials, gens anecdòtics i que haurien fet fracassat la iniciativa de totes totes”.
    Més que res per entendre més per què un “sobiranista” com Benach, i li dic així per dir-li d’alguna manera, va rebutjar la tramitació de la ILP.
    De moment, ja t’aviso, no ho entenc. Estaria bé que tinguessis a bé de fer una mica de llum en un assumpte tan tèrbol. Si tenim en compte les teves afirmacions haurem de suposar que tu ho tens bastant més clar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!