Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

30 de gener de 2009
1 comentari

Noves tecnologies i mitjans de comunicació al CTecno

Una setantena de persones van assistir ahir al vespre a Barcelona, tot i el derbi, a l’acte sobre noves tecnologies i mitjans de comunicació organitzat pel Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno), que presideix Carles Flamerich [bloc]. El context d’incertesa, la crisi, els reptes i els canvis que experimenten els mitjans van marcar la taula rodona [fotos], en què van participar Joan Majó, que va rellevar improvisadament Albert Sáez, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), i també Antoni Esteve, president del Grup Lavinia; moderats pel periodista Josep Maria Torrent. Vaig intentar combatre la incertesa i el pessimisme explicant el model pioner i innovador de l’Agència Catalana de Notícies (ACN), que aquest 2009 farà 10 anys, i l’enorme oportunitat de país que suposen les tecnologies de la informació i el coneixement (TIC) per a Catalunya i el conjunt de territoris de parla catalana. Cal anar-ho recordant, perquè si no podem caure en el desànim. En un món global, la marca potent de mitjans de comunicació fonamentals per al país és imprescindible. En una xarxa que no posa fronteres ni entrebancs a les llengües, el paper del català és ja avui destacat i encara pot avançar més. Una mica d’orgull col·lectiu no ens va malament.

Entre el públic hi havia nous socis del CTecno [bloc] que ahir precisament van rebre el carnet, com el destacat blocaire Carlos Guadián; també hi eren l’empresari del porno català Conrad Son; una de les peces clau per entendre l’èxit del domini .cat com Jordi Alvinyà; l’equip de Tribuna Catalana amb Mònica Sellarès i Carles Toronjo al capdavant; l’empresari Joan Camp [bloc], impulsor del referent juvenil a la xarxa com és Racó Català; Joan Puig [bloc], exdiputat d’ERC al Congrés; el gerent del consorci que gestiona la TDT pública del Maresme, Jordi Marín; l’empresari editor d’El Singular Digital Josep Grau; la periodista blocaire Sílvia Cobo; la periodista del gabinet de Presidència del Parlament de Catalunya Natàlia Touzón; i les mans dretes i esquerres de Flamerich en el dia a dia del CTecno com Daniel Llorente i Paul Reverter, entre molts d’altres, i perdoneu dels que m’oblidi. Al sopar es van incorporar, i després del ball negociador amb el president del FC Barcelona Joan Laporta per l’emissió del partit per TV3, Albert Sáez, i el director general de Difusió Corporativa de la Generalitat, Jordi Fortuny.

  1. Fins quan farem servir el terme “noves tecnologies” per descriure les tecnologies de la informació i la comunicació actuals?? El microones, el rentaplats, la rentadora… també són noves tecnologies…??

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!