Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

22 d'octubre de 2008
2 comentaris

Bosch deixa l’Avui i comença l’etiquetatge de periodistes

Feia dies que circulava el rumor de la imminent dimissió del director del diari Avui, Xavier Bosch [wiki]. Aquest dimarts al vespre, en la reunió de portada, Bosch va comunicar formalment als seus companys que abandonarà la direcció l’1 de desembre. Un any a la direcció, en substitució de Vicent Sanchis [wiki]. Poc temps després d’una llarga direcció com la protagonitzada pel valencià. Bosch és una altra cosa. És un home de l’entorn audiovisual, un professional de la ràdio que va deixar els micròfons pels articles i les portades. El projecte no era fàcil, certament. La premsa de pagament travessa un mal moment. Els gratuïts, Internet i ara la crisi econòmica han posat els diaris en un compromís al quiosc. El pitjor context per a un director que no venia de dirigir diaris, que no provenia de la premsa pura i dura. A més, certes desavinences amb l’empresa editora, segons informen alguns mitjans i no negades per Bosch, ho han acabat de rematar. El diari degà en català afronta uns mesos decisius amb la incertesa sobre el nou director. Les travesses ja circulen, fins i tot superant l’interès que aparentment hauria de tenir més enllà de la professió. Rumors que no reproduiré aquí, per seriositat. Una seriositat que no demostra algun mitjà que s’ha afanyat a jugar amb noms de professionals que perfectament podrien assumir el postbosquisme i el postsanchisme. Una de les coses més dramàtiques de la professió en aquest país és l’etiquetatge. Aquest és d’aquells. Aquell és dels altres. La necessitat malaltissa d’etiquetar periodistes en funció de suposades i perverses afinitats no ideològiques, sinó partidistes o, pitjor encara, personals amb determinats polítics. Tan petit és tot plegat? Tan lamentable? L’Avui, la premsa catalana, els mitjans i la professió en general necessiten més rigor en aquests temps que corren. Més periodisme, més empresa, més ambició. Defugir de la misèria, del sectarisme, l’etiquetatge i les perversions que l’únic que fan és perjudicar diaris i que, al capdavall,  afecten projectes empresarials i de país, professionals i també les il·lusions dels lectors.

Vilaweb: El director de l’Avui anuncia la seva dimissió a la redacció
El Debat: Xavier Bosch dimiteix de l’Avui per discrepàncies amb l’empresa editora
Tribuna: Xavier Bosch deixarà de dirigir l’Avui
El Singular: Xavier Bosch dimiteix com a director de l’Avui
Directe: Xavier Bosch, amb Sandro Rosell?
3cat24: Xavier Bosch anuncia la dimissió com a director de l’Avui
Comunicació 21: Xavier Bosch anuncia la dimissió al capdavant de l’Avui

  1. Al respecte dir que a El Punt se li posa de perles.

    Per molt que diguen, els -bons- empresaris hi han de creure en allò que fan. I ni Lara ni Godó hi creuen. És allò que expliquen en “La bona sort” en Rovira i en Trias de Bes.

    Ens calen polítics de debò, sí, però urgentment bons empresaris.

    Cordialment.

  2. Lamentable, si, però tots tenim les nostres tendencies. Fins i tot els periodistes. El que és dificil és convencer a la societat que ets capaç de ser independent fins i tot tenint una ideologia. Però el que no em negaras, és que aquesta ideologia, utilitzada o no, sempre va be perquè et donin determinada feina o determinat carrec. Ni que sigui per tenir-te “sota control”. I després, ja se sap, s’ha de pagar el favor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!