Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

10 de setembre de 2008
3 comentaris

Girona, primera capital que farà onejar l’estelada per la Diada

Girona serà la primera capital de demarcació que institucionalment farà onejar l’estelada amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Ho va aprovar anit mateix l’Ajuntament de Girona en una sessió plenària, en què va prosperar la inciativa conjunta de CiU, a l’oposició, i d’ERC, que va aconseguir el suport de l’altre soci de govern, ICV-EUiA, deixant el PSC en solitari al costat del PP. Els socialistes gironins perdien una votació després de molts anys, en un tema de simbologia nacional que té alguna connotació. Republicans i independentistes giraven l’esquena a l’alcaldessa, Anna Pagans, i feien que Girona es converteixi en la primera capital de demarcació amb estelada per l’Onze de Setembre. No serà a la façana de l’Ajuntament, a la plaça del Vi. D’altres consistoris, en canvi, no tenen cap vergonya d’hissar l’estelada a la casa de la vila, fent més gran el ressò de la Comissió 100 anys d’estelada.

[Carles Puigdemont, cap de CiU: La bandera catalana i l’estelada a Girona]

  1. Encara n’hi ha que senten vergonya barrejada amb por. Se senten malament com si estiguessin trancant una unitat sagrada o una fraternitat necessària entre allò que anomenen “els pobles d’Espanya”.  Ells aquesta unitat només l’entenen com a castellanització i la solidaritat l’han entés sempre en una sola direcció. En dono dos exemples a http://blocs.mesvilaweb.cat/Llaudal Sabíeu que tots els professors de Castella-la Mancha han rebut el regal d’un ordinador portàtil? Si teniu la paciència de llegir les paraules exactes de Barreda, que reprodueixo en el meu bloc, sabreu quina mena de solidaritat balla en el cap del successor de Bono. Ara ens adonem del que realment és Espanya i ens quedat bocabadats  i perplexos.

  2. Saül, què és això de “primera capital”? Que penses amb mentalitat espanyola, és a dir, en províncies? No recordes que un vell projecte d’ERC era anul·lar-les (malgrat que ara en presideix les diputacions!)? Les “províncies” són una imposició espanyola, malgrat ara les maquillis amb el nom de “demarcacions”. I que jo sàpiga, ja fa dies que sabem que les següents capitals penjaran l’estelada per la Diada: Vilafranca del Penedès (capital de l’Alt Penedès), les Borges Blanques (capital de les Garrigues), Figueres (capital de l’Alt Empordà) i Ripoll (capital del Ripollès). Ja sabem que la convivència d’Esquerra amb els sociates fa fàcil quedar-ne abduït, però esforça’t una mica i ja veuràs que pots seguir pensant en clau catalana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!