Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

25 de juliol de 2008
0 comentaris

Les Santes. Material digital

Per primera vegada —i si m’equivoco, corregiu-me— trobo una pàgina web digna de Les Santes de Mataró. És de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, l’ens presidit per Sergi Penedès que antigament es coneixia com Patronat Municipal de Cultura, el patronat que en diuen els intel·lectuals i consumidors culturals locals, que n’hi ha un munt. El web, deia, és potent perquè per primer cop s’obre a la participació, de tal manera que els ciutadans poden enviar les seves fotos de la festa a la pàgina municipal. També inclou un webcam des de l’Ajuntament, on es retransmeten Les Santes en temps real. És molt interessant aquest recull de vídeos, fonamental per a entendre què es trobaran vostès en cada acte. Enguany podeu dur tota la informació al mòbil.

Tot i aquest recull d’enllaços i una zona de descàrregues, trobo a faltar la incorporació de continguts de la web 2.0 a la pàgina oficial de Les Santes. Hauria estat un pas més, valent i coherent amb tot allò que Mataró pretén potenciar amb projectes com el Tecnocampus. La societat del coneixement, la participació ciutadana a través de la xarxa social i les eines de la web 2.0, hauria estat genial. I més tractant-se d’una de les ciutats del país amb més blocaires per metre quadrat. És per això que aquí intentaré anar-hi referenciant el que vagi trobant, amb els lògics filtres i les necessàries prevencions.

Per exemple, el grup Les Santes de Mataró, que aplega més de 300 membres del Facebook. Al YouTube, trobareu vídeos de Les Santes. Al Technorati, trobareu apunts blocaires de Les Santes. En aquest directori de Poliblocs, trobareu apunts dels polítics locals. Al Flickr, trobareu fotos de Les Santes. Amb paciència, al Twitter segurament també trobareu tuiteros santeros. Al Hubbs, trobareu notícies de Les Santes, bàsicament de mitjans locals com Tot Mataró i Capgròs.

Per cert, els viquipedistes podeu farcir l’entrada Les Santes a la Viquipèdia en català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!