20.000.000 habitants, 1 país, 14 regions i 7 llengües

20.000.000 habitants , 1 país , 14 regions, 7 llengües i un xiquet que acaça una pilota a mig desfer que s’escapa carrer avall, corre darrere del que possiblement siga la seua única joguina, corre més ràpid que el temps en un dia festa, la pilota agafa més i més velocitat a mesura que va carreu avall, el xiquet s’exhausta i dubta entre deixar córrer la seua única i estimada pilota o resistir aquella angoixa que l’ofega de lluitar fins al final. El xiquet s’allunya…, s’allunya…, i s’allunya.

20.000.000 habitants, 1 país , 14 regions, 7 llengües i una mare que crida i gestualitza desesperadament, mentre corre darrere d’un xiquet que possiblement s’estiga allunyant massa. Eixe xiquet que corre sord com el vent darrere del que pareix un baló desfet, no se n’adona que entra en una zona restringida i que possiblement s’aprope a velocitat de risc al seu final.

20.000.000 habitants, 1 país , 14 regions, 7 llengües i un soldat del règim de Bashar Al­Asad que veu un homenet que traspassa la zona de guerra delimitada perseguint un joguet sense importància, que corre al seu davant. Els músculs del soldat es tensen, aquest succés l’ha agafat desprevingut. Ràpidament el soldat apunta amb una arma a l’homenet a la mateixa vegada que pega un crit. Un crit es confon amb un altre d’una dona que es preocupa desmesuradament i que segueix el mateix camí que l’homenet. El soldat prem el gatell.

20.000.000 habitants, 1 país , 14 regions, 7 llengües i un xiquet que es gira en sentir el que pareix ser el soroll d’un tret. Un xiquet que s’oblida per complet d’una pilota que continua corrent carrer avall. Un xiquet que escolta el crit d’una mare que l’atrapa i l’abraça. Un xiquet que cau inert amb la seua mare damunt l’asfalt d’una carretera trencada per la lluita. Un xiquet que desapareix junt amb molts d’altres.

Síria, 19.999.998 habitants, 14 regions, 7 llengües. I un text que no intenta remoure consciències, ni intenta manifestar la seua opinió sobre un conflicte.

Síria, 19.999.998 habitants, 19.999.998, 97, 96…

 

M. M

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *