Santa Llúcia

Ahir va ser Santa Llúcia, patrona de les modistes i protectora de la vista. Per aquest motiu hi havia aquestes dies: ?Santa Llúcia!? que es diu quan algú troba alguna cosa perduda, o bé ?Santa Llúcia et conservi la vista!?. També aquest dia comença la Fira de Santa Llúcia considerada com el preludi de les festes de Nadal i per tant es posa en marxa tota l?ornamentació d?aquestes festes com ara les llums de Nadal i el Pessebre. També i crec que deu ser per allò de vista-lectura, en aquestes dies té lloc la Nit de Santa Llúcia, festa literària de les lletres catalanes.

Es bo recordar les tradicions, formen part de la nostra cultura, i són un bé que no podem perdre perquè és quelcom que forma part de la nostra identitat.

Ahir vaig participar de dos moments importants i intensos: la cantada de les ?llúcies? per part dels nens i nenes de l?escola Rosella, que tot passejant pels carrer de Viladecavalls visiten els comerços, les modistes i la Casa de la Vila per demanar dolços i llaminadures desprès d?haver cantat. S?ha de reconèixer la voluntat de recuperar aquesta tradició que es fa des de l?escola Rosella, feina que es va impulsar fa anys i que ara té assegurada la continuïtat.

A continuació vàrem inaugurar el pessebre que els alumnes de l?Escola Taller han instal?lat a la Plaça de la Vila, aquí vull valorar la feina que s?està fent i aquest Pessebre n?és el millor exemple: alumnes dels mòduls de construcció (paletes), electricistes i llauners, metal?listes i jardiners han treballat per poder-nos fer aquest Pessebre.

Us convido a visitar-lo i també a valorar el treball que s?ha fet.

Us desitjo a tots unes bones festes.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *