Festa major d?hivern, Sant Martí

Aquest cap de setmana hem estat de festa a Viladecavalls, Festa Major en honor del patró del nostre Poble, Sant Martí. Programa intens, amb molts actes i amb ganes de convidar a tothom a celebrar i participar.

Ha estat important començar amb una trobada simbòlica, però al meu entendre transcendent: la inauguració de les obres d?asfaltat del Polígon Industrial de Can Tries. Feia temps que calia realitzar aquesta obra, l?aspecte del polígon era lamentable i en canvi l?activitat que s?hi desenvolupa és importantíssima. Com vaig dir a la inauguració ?sovint els municipis vivim d?esquena als polígons industrials, quan en realitat són un dels motors més importants de l?activitat que té un poble?. A més a més aquest polígon és l?enllaç entre dos sectors de Viladecavalls: Sant Miquel de Gonteres i Can Tries. Amb aquesta actuació hem resolt una de les assignatures que teníem pendents i s?ha aprovat amb nota!. Aprofito per comentar l?assistència d?un grup de veïns que demanaven millores en el servei de transport de viatgers.

Dissabte hi va haver el tradicional esmorzar amb la gent gran. Esmorzar d?aquells de forquilla com els d?abans i una nombrosa assistència  de la gent gran del nostre poble. Destaco vàries coses: l?assistència dels regidors del nostre Ajuntament, l?animació de l?estimat Joan Pérez que ens va fer riure a tots i l?hospitalitat de l?associació de Veïns de les Carenes de Can Turu i per la tarda també festa a Can Tries: exposició de bolets organitzada per CONVIVE i festa també per a la gent gran a càrrec de l?associació de veïns d?aquest barri, i al vespre concurs de dibuix organitzat per l?associació de veïns del Casc Urbà i festa infantil. Un moment íntim i espiritualment complert  ha estat l?Ofici Solemne cantat pel Cor Sant Martí i presidit per Mons. Josep Angel Saiz Meneses, Bisbe de Terrassa: excel·lent Missa Cantada pel Cor, bon sermó del Bisbe amb relíquia i goigs del Sant Patró i comiat amb concert a càrrec del Cor Sant Martí amb motiu del seu desè aniversari. Per la nit sopar-ball a l?envelat del carrer de les Orenetes amb l?Orquestra Huracan i festa jove als baixos de la biblioteca: animació per a tots amb un ambient cordial i agradable.

El diumenge, que es despertava fred i emboirat ha estat també intens i amb una gran participació: Fira d?artesans del poble i trobada de col·leccionistes de xapes de cava i la competició de la segona Duatló. Destaco a Iolanda Matarín, Cristian Pérez, Jordi Miró i Cristian Avellaneda guanyadors d?aquest any, veïns de Viladecavalls i esportistes que sovint trobo entrenant. Felicitats! Per acabar la Festa, no res millor que un bon plat d?escudella i ball amb l?orquestra Montecarlo.

D?aquests dies de festa, destaco la gran participació i civisme que hi ha hagut. Crec que un dels elements que ajuden a fer poble és identificar-nos amb allò que ens motiva col·lectivament, saber disfrutar i passar-ho bé amb els amics i veïns.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *