Accio municipal - Bloc d'en Sergi Baulida

Pels qui els interessa el món municipal (funcionaris, polítics, periodistes, gent d'entitats,...). Idees, opinions i experiències per a la defensa del municipalisme.

21 de març de 2007
Sense categoria
6 comentaris

La paritat del 2 de cada 5 i els neanthertals

Fa un parell de mesos, un alcalde em deia que "ens haurem d’espavilar aviat amb això de les dues dones forçades a cada tram de cinc persones de les llistes electorals de les municipals". Il.lús de mi, jo li deia, a més a més convençut, "tranquil que a tres mesos vista no s’atreviran pas a aprovar-ho i a que sigui vigent pel maig del 2007"… doncs, au "toma castanya!" i a córrer que falten dos mesos per les eleccions i "s’hi han de posar dones"…

La meva opinió és que forçar dues dones o dos homes en cada tram de 5 d’una llista electoral, és un cas claríssim de discriminació positiva. El que fa aquesta llei és eliminar 2/3, sí sí dos terços, un 66% de les combinacions possibles per formar una llista electoral. Fem com en "Dràcula de Barrio Sesamo": 5 homes i cap dona, 5 dones i cap home, 4 i 1, i 1 i 4, 2 i 3 i 3 i 2 … 6 combinacions possibles ( ara falta aquell llamp i el tro que feia al Barrio Sesamo)… De les quals ARA, gràcies a la llei, promoguda per algun progre il.luminat i sostinguda per algun estratega interessat i venuda al col.lectiu femení com un pas endavant, només són possibles dues, el 3 i 2 o el 2 i 3. O sigui, d’un plumazo eliminen del 66% de les possibles llistes electorals… ahí es ná!!!

El que haurien de vetllar "els polítics de més amunt" per a què no passes, és el que em comentava l’altre dia una companya de feina. Em deia que la seva filla de 16 anys tenia un "projecte de novio" de 22, que li posava les següents condicions: "No et pots posar talons, no pots vestir provocativa, i com que jo treballo molts dies de nit, només sortiràs quan surti jo,… i no ballaràs sola a la pista de la discoteca"… Sincerament, quan vaig sentir això vaig quedar acollonit… que un tio de 22 anys de l’any 2007 posi aquestes condicions a una noia de 16 per poder sortir junts, senzillament em deixa glaçat… Però és que anem enrera com els crancs o què c… passa aquí?!?! Em vaig quedar tant tocat, que ho vaig comentar amb més gent, i em van dir, més d’un i d’una, que: "Ui els nanos d’ara, pugen així… aterrissa, que la realitat és aquesta"… "Però què és això??!?!?"… que resulta que aquell neanthertal, per ser molt suau i benèvol, no és un rara habis i resulta que el neo-masclisme és una realitat extesa?!?!?!… Doncs, sembla ser que sí (per sort, no majoritària, però sí extesa)… Doncs, no anem bé… Perquè el "gilós" masclista d’avui, és el maltractador de demà… I perquè hem avançat molt en temes de paritat i igualtat entre sexes per a què ara ens vingui una generació N, de Neanthertal, i ens faci recular a l’anunci del Soberano dels anys 60, que deia allò de "Mujer, cuida a tu hombre!"… No pot ser això, de cap manera.

Lo pitjor és que aquests cracks de més amunt, aquella colla de mal anomenats progres, estiguin més preocupats en tirar endavant una llei que elimina 2/3 de les possibilitats de fer una llista electoral, que en prevenir que una generació de Neanthertals retros ens aflori al davant dels morros.

PD: Afortunadament, la filla de la meva companya li va donar el finiquito ipso facto al neanthertal després que aquest li exigís les infames condicions.

  1. No veig que hi hagi massa diferència entre aquell noi de 22 anys i qui ha escrit aquest article. No està d’acord amb la llei de paritat per un tema de combinatòria entre home-dona es un argument fluixet. Aquí el problema és que moltes decisions de govern que es pacten fora del ajuntaments (sopars, bars …) es compliquen més si hi apareixen dones, ja que normalment són bastant més responsables i a les nits volen ser a casa aviat. Entenc que com més dones entrin en els ajuntaments en posicions altes de les llistes tots aquestes reunions nocturnes s’hauran d’acabar.

  2. Sergi,

    Governar en un ajuntament amb 7 regidors homes (o 8 si comptem tot l’equip de govern) a mi em sona a discriminació negativa. Em sembla que a Cassà hi viuen un 50% per cent o més de dones i no n’hi havia cap que volia ser regidora? Au va…

  3. Sergi, com pots pensar estic totalment en contra d’aquesta teva reflexió.Només amb complementarietat d’homes i de dones aconseguirem un país amb més igualtat , per tant de moment lleis com la de la igualtat són necessàries per a que d’aquí uns anys no hi hagi nois de 22 anys amb aquesta mentalitat.Els adolescents aprenen no del que es diu si no del que veuen, per tant si s’ha fet un món on les decisions polítiques majoritariament  les han pres els homes, on el món laboral és discriminatori cap al gènere femení , si fins ara tots els drets eren en masculí , cal una nova llei (i això no és de progres il.luminats) per aconseguir normalitat i que els nois de la filla de la teva amiga ni s’atreveixin a pensar en aquestes condicions i molt menys en expressar-les.I gràcies per ser-hi el dia de la commemoració de la dona treballadora i per tenir el detall de venir amb camisa lila! jejeje!
     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!