SALVADOR BALCELLS

El bloc del Doctor Livingston

ESTAMPES DE LA VIDA QUOTIDIANA JAPONESA (15)

BEGUDES

La beguda més consumida pels japonesos és el te verd. Es consumeix a qualsevol hora, tan fred com calent. En els àpats s’utilitza com a substitutiu de l’aigua i als restaurants te’l serveixen només entrar, com una deferència. I pots demanar-ne tan com vulguis. Per preparar-lo, els japonesos tenen uns termos elèctrics per escalfar l’aigua que es mantenen sempre encesos i preparats per a una bona tassa de te.

I pel que fa a les begudes alcohòliques, la més coneguda a Japó és el sake, una beguda que s’obté de la fermentació de l’arròs. El seu grau alcohòlic està al voltant del 15%. El sake acompanya a la cultura japonesa des de temps immemorials. Als temples es poden veure grans bidons de 50 -100 litres, que farcits de sake s’utilitzen en molts esdeveniments i celebracions.

Però la realitat és que la beguda alcohòlica que més consumeixen els japonesos és la cervesa, tant de producció pròpia, molt bona, per cert, com forana. També el whisky, japonès o estranger, es pot trobar fàcilment.

En vi és menys popular, tot i que poc a poc en va obrint camí i ja se’en troba habitualment als supermercats i en botigues especialitzades, especialment d’origen francès, italià, australià i xilè. Se’n troben de tots preus, des de 500 yens (uns 4 euros) fins a milers de yens. De vins catalans i espanyols se’n veuen molt pocs, demostració que encara hi ha molta feina a fer en promoció i difusió. També hi ha vins autòctons japonesos de bona qualitat, procedents sobretot de vinyes de les planúries que envolten el Fuji, la muntanya més emblemàtica del país.

Bidons de sake en un temple.
Bidons de sake en un temple.
Més bidons de sake, en aquest cas en un casament.
Més bidons de sake, en aquest cas en un casament.
Ampolles de sake en un supermercat.
Ampolles de sake en una botiga.
Coneguda fàbrica de cervesa a Sapporo, a l'illa de Hokaido.
Coneguda fàbrica de cervesa a Sapporo, a l’illa de Hokaido.
Cerveses en un supermercat.
Cerveses en un supermercat.
Prestatgeries de vi a preus assequibles.
Prestatgeries de vi a preus encara assequibles.
Publicat dins de JAPÓ | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.