SALVADOR BALCELLS

El bloc del Doctor Livingston

ESTAMPES DE LA VIDA QUOTIDIANA JAPONESA (14)

OBJECTES PERDUTS

Arreu del món és fàcil perdre alguna cosa. I, quan això passa, es converteix en un malson, perquè generalment ja ho podem donar per perdut definitivament. Però no pas a Japó. Aquest país és un dels més segurs del món també en això.
La tendència natural dels japonesos a no ficar el nas on no els correspon fa que si veuen alguna cosa perduda al carrer, ni que sigui valuosa, no se’ls acudirà mai endur-se-la. Generalment la posaran en un lloc visible per tal que qui l’hagi perdut ho tingui més fàcil per trobar-la.
Però també hi ha uns llocs amb moltes probabilitats de trobar-hi un objecte perdut. Es tracta de les Koban, petits local de la policia ubicats en cadascun dels barris de les grans ciutats. Generalment serveixen per obtenir instruccions sobre com arribar als llocs, per fer denúncies que requereixin una ràpida intervenció i per emergències de diferent tipus. Però una de les seves funcions més celebrada és la de servir com a punt de trobada d’objectes perduts. La gent ho sap i porta aquests objectes a la Koban més propera, especialment si son de valor.

Una gorra infantil perduda en un parc. Algú l'ha deixat ben a la vista.
Una gorra infantil perduda en un parc. Algú l’ha deixat ben a la vista.
Càmera fotogràfica en un carrer de Tòquio per on passem cada dia. Hi va ser més d'una setmana.
Càmera fotogràfica en un carrer de Tòquio per on passem cada dia. Hi va ser més d’una setmana.
Un guant en un altre carrer. Algú ha tingut el detall de posar-lo en una bossa de plàstic i penjar-lo d'un pal de la llum, a l'alçada de la vista.
Un guant en un altre carrer. Algú ha tingut el detall de posar-lo en una bossa de plàstic i penjar-lo d’un pal de la llum, a l’alçada de la vista.
Publicat dins de JAPÓ | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.