SALVADOR BALCELLS

El bloc del Doctor Livingston

DONEM EL COS A LA CIÈNCIA

Una de les noves mesures recaptatòries de l’estat espanyol, tot i semblar un acudit d’humor negre, cal prendre-se-la seriosament. Faig referència a la pujada de l’IVA dels serveis funeraris, amb un augment del 8% al 21% per a “discotecas, teatros, circos, servicios funerarios, otros espectáculos…”.

Amb aquest augment, només l’impost d’enterraments representarà cada any, per a les arques de l’estat, l’ingrés d’uns 125 milions d’euros addicionals.

En canvi, la previsible disminució en el consum de les altres activitats afectades per la mesura, farà que amb prou feines s’hi noti un increment de la recaptació. Perquè podem estalviar-nos d’anar al teatre, però no de morir-nos.

Davant d’aquest nou abús i per tal d’evitar pagar l’impost, hi ha qui proposa un resposta col·lectiva: donar el nostre cos a la ciència.

M’hi apunto. Sempre, és clar, que no acabin privatitzant del tot l’ensenyament i la medecina. Perquè aleshores, l’estat seria capaç de posar a la venda els cossos del donants. A preu de mercat. 

 1. Benvolgut Salvador

  Ja fem tard.
  A primers d’aquest any vaig voler revisar a la baixa, la meva contribució mensual a l’assegurança que anomenen “decesos”, A El Prat li dèiem “els morts”, mot molt mes entenidor per tothom.
  Dit i fet, truco a la companyia Santa Lucia i els hi exposo que donada la meva condició de Català, pagant sempre mes per menys, volia alleugerir en el possible la bestreta fixa mensual amb ells, o en cas contrari estava disposat a fer el que tu proposes avui. Doncs la resposta per part de la companyia, una vegada acabat l’atac de riure del meu interlocutor, va ser informar-me que des de feia mesos, per no dir anys, enlloc volen mes cossos, ja que no sabien on conservar-los per la gran quantitat “d’ofertes” que tenien.
  Ja tenim una altra raó per fotre el camp.
  Pep

    

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.