EL CADÍ DES DE LLETÓ – COLLA D’AMICS GR

La caminada d’aquest mes de la Colla ha discorregut quasi en la seva totalitat pel camí de Lletó, entre els pobles d’Artedó (conegut també com Ortedó) i Vilanova de Banat. Només ens hem separat del camí per ascendir fins al mirador de rapinyaires del Turó Galliner. Bona part de l’excursió ens ha permès gaudir d’unes vistes magnífiques, especialment de la serralada del Cadí, encara amb una bona quantitat de neu.

Sortida d’Artedó, a 1166 m. d’alçada, Aquí comença el camí de Lletó

Aprofitant les grans panoràmiques per fer la foto de record

Un grupet de caminaires. Al fons de la vall s’endevina La Seu d’Urgell

A punt d’arribar al coll de Lletó. Ja a la vista, l’esplendorós Cadí

El mirador del Turó Galliner, a 1613 m, disposa de cartells indicadors cap als quatre punts cardinals.

No es veuen, però a una bona alçada hem albirat una família de voltors

De retorn al coll de Lletó, hem dinat en aquest prat. La migdiada hauria estat perfecta si no és per la molesta presència de processionàries del pi.

Al coll es pot veure aquest búnquer tastimoni de temps de revoltes armades

Immortalitzant el Cadí de baixada cap a Vilanova de Banat

A la tarda, a Vilanova de Banat, aquesta idiíl·lica imatge

Refrescant-nos després de l’excursió al Parc Olímpic del Segre, a La Seu d’Urgell

Mentre esperem que portin els refrescos…

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en General, GRAN RECORREGUT. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.