OFF GR. EXCURSIÓ AL BOIXAR, FREDES, CORATXÀ I MORELLA

El darrer cap de setmana llarg, uns quants components del Grup, sota l’organització impecable del Toni i la Rosa, vam arribar-nos fins les muntanyes de Benifassà, una de les zones més agrestes i belles del País Valencià, a tocar de Catalunya i Aragó. Ens allotjàrem al pintoresc poble de El Boixar, el nom del qual ve del boix, molt abundant per la zona. El plat fort era una caminada fins a Fredes, tot seguint el GR-7, i tornada circular per un PR. Aquests camins discorren pels indrets més salvatges de la Tinença de Benifassà, que aplega diferents poblets. Durant tot el cap de setmana el temps ens va acompanyar, tot i que una nit va ploure i l’altra va fer un fred intens.
També vam visitar el poble de Coratxà, amb boniques i espectaculars vistes.
El dilluns 1 de maig vam arribar-nos fins la ciutat de Morella, encimbellada al vessant d’una muntanya i coronada pel castell, des d’on senyoreja el paisatge dels Ports. Morella té un important passat històric, cosa que es pot endevinar en els seus monumentals edificis i trams de muralla.
En resum, uns dies perfectes per recordar.

El Boixar

En plena excursió, El Boixar a la llunyania

La colla, en un descans. Només falto jo

Fredes a la vista

Una font a Fredes

Al fons, la Mola, el punt més alt de l’indret, que van pujar tres valents de la colla

La tornada al Boixar, enmig de boscos espectaculars de boix i pins

Coratxà des de l’església (foto: Toni Cardona)

L’església de Coratxà (foto: Toni Cardona)

A la plaça de Coratxà, sota l’ombra d’un til·ler gegant (foto: Toni Cardona)

Entrada a Morella

Detall d’una església

Un carrer de Morella

La primavera esclatant

Un tros de muralla i el castell de Morella dalt de tot

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en GRAN RECORREGUT. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*