CAMINADA PEL PORT D’ARNES – COLLA D’AMICS GR

La darrera sortida de la temporada va portar els components de la Colla cap a l’extrem sud-oest del Principat de Catalunya, allí on l’espai natural del massís dels Ports es mostra més accessible i alhora espectacular. Vam fer estada a l’hostal Can Barrina d’Arnes, un allotjament molt recomanable.
La primera part de la caminada va transcórrer per la vora del riu de les Valls, pràcticament sec en la superfície, ja que només molt de tant en tant emergeix l’aigua. Tot el dia va bufar un vent fresc, però gens molest, més aviat al contrari: sense ell la calor potser hauria sigut excessiva. Una suau ascensió i baixada per l’altre vessant de la muntanya ens va portar fins els riu dels Estrets, realment espectacular. Seguint riu avall entre gorgs i moles, algunes amb escaladors en ple ascens, vam arribar fins un indret de tolls i aigües tranquil·les, molt conegut pels banyistes. Allí ens vam poder remullar, alguns totalment i altres només els peus.
Un dinar reparador i la tornada amb aturada de rigor a Horta de Sant Joan, va cloure un magnífic cap de setmana.

En Ferran. l'organitzador, donant instruccions i explicacions abans de la sortida

En Ferran. l’organitzador, donant instruccions i explicacions abans de la sortida

Bona part de la Colla

Bona part de la colla en la primera aturada

Al peu de la Roca Grossa

Al peu de la Roca Grossa

Per la vora del riu de les Valls

Per la vora del riu de les Valls

Uns camins molt ben traçats

Uns camins molt ben traçats

Una sorpresa al mig del bosc: pins molt ben arrenglerats franquejant el camí

Una sorpresa al mig del bosc: pins molt ben arrenglerats franquejant el camí

La punta de l'Àliga des del camí

La punta de l’Àliga des del camí

La única dificultat (?) del recorregut

L’única dificultat (?) del recorregut

Bany reparador en un dels tolls del riu dels Estrets

Bany reparador en un toll del riu dels Estrets

Escaladors enfilant-se per les moles de Biarnets

Escaladors enfilant-se per les moles de Biarnets

Rètols indicadors prop del final de la caminada

Rètols indicadors prop del final de la caminada

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en GRAN RECORREGUT. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a CAMINADA PEL PORT D’ARNES – COLLA D’AMICS GR

  1. Goula Goula Marta diu:

    El reportatge té algunes imprecisions o oblits… no valia la pena recordar la plujada al moment de trobar-se a bcn, memorable per qui la vam patir…? A les fotos de grup, estaria bé assegurar-se que hi és tothom… i els banyistes… som algú de nosaltres? no sé reconèixer aquest tram del riu com el que nosaltres varem “tastar” al bany….
    Per la resta, gràcies per la constància!
    Marta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*