Caminada entre vinyes del Penedès – Colla d’Amics GR

Aquest passat diumenge, amb una calor que semblava d’estiu, una quinzena de membres de la Colla ens vam arribar fins La Múnia, la capital del municipi de Castellví de la Marca, per fer un recorregut entre les vinyes, que ara comencen a brotar, i per pujar fins les runes conegudes com del Castellot. Amb aquest nom es coneix l’antic castell de Castellvell de la Marca, que es troba damunt d’un penya-segat de quasi 500 metres. Va ser bastit al segle XI i defensava els límits occidentals de la comarca. Des de dalt es domina una àmplia panoràmica. La vista es perd fins als confins de la mar, dominant les terres planes de l’Alt i Baix Penedès.
La població d’aquesta zona, molt disseminada en petits nuclis i masies, viu sobretot del conreu de la vinya, tot i que també és important la producció d’alls, de productes de secà, d’arbres fruiters i de productes d’horta.

Començant la caminada entre vinyes

Començant la caminada entre vinyes

Una de les nombroses esglésies del terme.

Una de les nombroses esglésies del terme.

Els camins estan molt ben senyalitzats.

Els camins estan molt ben senyalitzats.

La colla de caminaires.

La colla de caminaires.

Després d'una bona estona de caminar sobre asfalt, s'agraeixen aquests senders.

Després d’una bona estona de caminar sobre asfalt, s’agraeixen aquests senders.

Començant la pujada al Castellot.

Començant la pujada al Castellot.

Les ruïnes del castell ja són a la vista.

Les ruïnes del castell ja són a la vista.

Espectaculars vistes amb el mar a la distància.

Espectaculars vistes amb el mar a la distància.

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en GRAN RECORREGUT. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*