Caminada amb vistes al Turó de l’Home – Colla d’amics GR

Aquest diumenge un bon nombre de membres de la Colla hem fet una caminada circular (més aviat quadrada) amb sortida i arribada a Sant Esteve de Palautordera. La primera part del recorregut l’hem fet seguint els senyals d”El Camí’, la ruta de senderisme cultural pels Països Catalans bastida amb l’objectiu de conèixer vivencialment la cultura, la història, els paisatges i la gent. Alguns dels punts més destacats del trajecte han estat el petit embassament de Santa Margarida, el creuament de la Tordera (per sort baixava poca aigua), el castell de Fluvià (avui casa de colònies), l’església de Santa Magdalena i, especialment, el castell de Montclús, actualment en runes i, segons un rètol (?), en procés de reconstrucció. Aquest castell te una història d’allò més interessant que parteix del segle X i arriba fins el XVIII. Poc abans de finalitzar la caminada hem passat a tocar del Circ Cric, les instal·lacions circenses de Tortell Poltrona que tenen aquí la seva seu permanent. Com és tradicional quan s’acosten aquestes festes, l’excursió ha acabar amb un dinar, els habituals bons desitjos i, fins i tot, alguna cançoneta.

Un reconeixement especial als organitzadors, l’Aureli i la Marta, pel seu savoir-faire i pel detall del recordatori ‘Fem pinya’.

DSC09333

DSC09348

DSC09341

DSC09354

DSC09364

 

DSC09372

DSC09370

DSC09378

DSC09380

DSC09381

 

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en GRAN RECORREGUT. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*