PROCÉS DIABÒLIC

imagesA partir del resultat de les eleccions del 27 de setembre, la CUP està tenint una rellevància mediàtica molt per sobre del seu nombre de diputats. Això, que m’imagino que als cupaires els fa sentir més que mai protagonistes de la història, pot tenir conseqüències nefastes per a ells.
Sigui quin sigui el resultat de les converses per investir Artur Mas, crec que hi sortiran perdent.
Si finalment no li donen els vots que necessita, per a molts catalans seran els culpables de que el Procés no pugui tirar endavant tal com està previst.
I en cas que li donin els vots, trencaran el seu compromís electoral de no investir-lo i s’exposen a una escissió per l’esquerra.
En canvi, em temo que l’Artur Mas hi surt guanyant en els dos casos.
Si no el voten, anem a noves eleccions i així acontenta els empresaris espantats per com va tot plegat. I la culpa serà de la CUP
I, si el voten, tindrà les mans lliures per continuar el Procés al ritme que vulgui. Sempre hi haurà una raó o altra per ralentizar-ho (un canvi de govern a Espanya, un desacord amb Esquerra o la CUP, la conjuntura internacional… o qualsevol altra excusa).
Certament, els resultats de les eleccions van ser diabòlics!

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en CADA TERRA FA SA GUERRA. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.