EXCURSIÓ AL CASTELL DE PERA – COLLA D’AMICS GR

Aquest passat diumenge uns quants membres de la Colla vam gaudir d’una de les múltiples rutes excursionistes del parc natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac. Després d’esmorzar a Can Brossa, vam començar l’excursió a la Muntada, al nord-oest de Sant Llorenç Savall. Una forta pujada fins la carena i un bon tram carenant ens van portar fins el castell de Pera, del que no en queda gran cosa, només algunes parets amb espitlleres. Seguírem caminant amb la intenció d’arribar fins el sepulcre megalític de Roca Sareny. Però tot i que hi havia alguns cartells indicadors no hi va haver manera de trobar-lo. Així que vam seguir per la carena cap al cim de Roca Sareny. A partir d’aquí, una forta baixada. La nostra intenció era pujar a continuació fins la carena dels Emprius i passar a tocar del Queixal Corcat. Però se’ns havia fet tard. Vam haver de deixar-ho córrer i continuar baixant fins la pista que ens portaria de tornada al pont de la Muntada. Un altre dia serà. L’anècdota de la jornada fou que hi havia una batuda de senglars i bona part de l’excursió va estar amenitzada per soroll de trets i lladruc de gossos.

DSC09325

 

Camí del castell

Camí del castell

Castell - Foto: Ricard

Restes del castell – Foto: Ricard

Caminant per carenes

Caminant per carenes

DSC09321

Baixada complicada

Baixada complicada

Senglar mort a la vora del camí

Senglar mort a la vora del camí

Selfie de comiat

Selfie de comiat

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en GRAN RECORREGUT. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*