Imatges de Kumejima

Acabem de passar alguns dies a l’illa de Kumejima. Està situada a uns 100 quilòmetres a l’oest de Naha, la capital d’Okinawa, al sud del Japó. Disposa de port i aeroport, cosa que la fa accessible la major part de l’any. Té una superfície de 59 quilòmetres quadrats i uns vuit mil habitants.

Kumejima és famosa per les seves platges de sorra blanca i per unes roques d’origen volcànic que, a causa de la pressió i de l’acció de l’aigua, han adoptat formes planes i hexagonals. L’atracció més famosa de l’illa és la platja d’Hatenohama, una llarga barra de sorra d’uns set quilòmetres, envoltada d’aigua, just a l’est. És una zona protegida i només s’hi pot accedir amb petites embarcacions i en viatges organitzats.

Kumejima és una de les illes exteriors de major grandària de les que formen l’arxipèlag d’Okinawa i té una llarga i interessant història.

Tant per qui simplement busqui relaxar-se com per qui vulgui practicar busseig o esports aquàtics, aquesta illa és un indret ideal. Hi ha diversos hotels a preus assequibles.

A més del turisme, la seva economia se sustenta, sobre tot, en el conreu de la canya de sucre, més resistent que l’arròs als embats del tifons que arriben cada estiu a la zona.

Arribada a l'illa

Arribada a l’illa

Instal·lacions d'un hotel, de d'una de les habitacions

Instal·lacions d’un hotel, des d’una de les habitacions

Platja de sorra blanca i vista parcial dels exàgons de pedra

Platja de sorra blanca i vista parcial dels hexàgons de pedra

Un altre detall de les roques volcàniques de formes geomètriques

Un altre detall de les roques volcàniques de formes geomètriques

Cap d'una tortuga gegant de l'aquari del museu de l'illla

Cap d’una tortuga gegant de l’aquari del museu de l’illa

Curiosos arbres amb arrels que sorgeixen de la soca

Curiosos arbres amb arrels que sorgeixen de la soca

Una altra de les nombroses platges

Una altra de les nombroses platges

Detall de la barrera de sorra blanca

Detall de la barrera de sorra blanca d’Hatenohama

Detall d'una casa museu de l'interior de l'illa

Detall d’una casa museu de l’interior de l’illa

Fragment d'un pi monumental que s'arrossega per una gran superfície

Fragment d’un pi monumental que s’arrossega per una gran superfície

Penyal costaner de roques volcàniques

Penyal costaner de roques volcàniques

Closca de petxina gegant. La gen les té per decorar

Closca de petxina gegant. La gent les té per decorar

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en JAPÓ. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.