Excursió per la riba del Ter – Colla d’amics GR

El diumenge 19 d’abril, la Colla va fer una caminada pel GR-210 que recorre la riba del riu Ter, concretament el tram entre Sant Quirze de Besora i Borgonyà. Amb un temps molt variat (sol i pluja), la ruta va ser un veritable passeig per la vora del riu. Vam passar a tocar d’antics molins i fàbriques que feien servir la força de l’aigua per moure la maquinària. Tot i que no ho sembli, es tracta d’una ruta molt variada, ja que de tant en tant es deixa el riu i ens enfilem per boscos i turons, a considerable alçada, per recuperar després el camí de la riba. En alguns indrets vàrem passar a tocar de la via del tren. Un tren, el de la línia de Barcelona a Puigcerdà, que uns quants vam fer servir per anar i tornar.

El riu entre mig del verd

El riu enmig del verd

Per senders ombrívols

Caminant per senders ombrívols

Seguim per la vora del riu

Seguim per la vora del riu

Pedres afectades per l'acció de l'aigua.

Roques afectades per l’acció de l’aigua

La colla en una pausa del camí.

Quasi tota la colla en una pausa del camí

Una de les pujades del camí, per sobre de la via del tren

Una de les pujades, per damunt de la via del tren

El riu als nostres peus

El riu als nostres peus

Detall floral de la colònia de Borgonyà. És admirable la cura que en tenen els veïns

Detall floral de la colònia de Borgonyà. És admirable la cura que en tenen els veïns

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en GRAN RECORREGUT. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*