EXCURSIÓ AL VOLTANT EL PANTÀ DE FOIX. COLLA D’AMICS GR

Aquest diumenge passat, amb un temps esplèndid que només es va espatllar una mica després de dinar, la colla va fer un bonic i agradable recorregut amb sortida i arribada a Castellet. Alternant corriols i camins, amb vistes magnífiques en alguns trams de la ruta, el Penedès per una banda i el Mediterrani per l’altra, vam seguir el GR-92 fins Cal Balaguer, on el vam abandonar (el GR segueix en direcció a Vilanova) per baixar en direcció al fondo de Coma Pineda. Aquest camí ens va portar, després de molts revolts, fins el peu de la presa.
Per un bonic corriol vam pujar fins a la part superior on contemplarem l’embassament ple a vessar. A partir d’aquí, un agradable sender va vorejant l’aigua fins arribar a la masia de Cal Bladet. Deixant el pantà a la nostra dreta, vam pujar la muntanya de Cal Bladet i, un cop a dalt, baixàrem fins la font d’Horta, on vam dinar. Es tracta d’un paratge humit de gran bellesa.
La tornada al poble, seguint en baixada i sota una pluja fina, la vam fer en un tres i no res, tot i la tirada de carretera que ens va tocar recórrer en el tram final.
Da Castellet cal destacar el castell, amb una llarga història i avui restaurat amb gust i seu de la fundació d’una multinacional catalana.

Abans de començar la ruta amb el castell a la meva esquena

Abans de començar la ruta amb el castell a la meva esquena

Un arbre curiós en plena pujada cap a Cal Balaguer

Un arbre curiós en plena pujada cap a Cal Balaguer

Una aturada al final de la pujada

Una aturada al final de la pujada

Anem trobant una flora esplèndida al llarg del camí

Anem trobant una flora esplèndida al llarg del camí

Aqüeducte que porta l'aigua del pantà als regants

Aqüeducte que porta l’aigua del pantà als regants

Passant pel peu de la presa

Passant pel peu de la presa

El pantà i el castell des del camí de tornada al poble

El pantà i el castell des del camí de tornada al poble

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en GRAN RECORREGUT. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*