EXCURSIÓ CIRCULAR PER MURA – COLLA D’AMICS GR

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac està ple d’al·licients pels excursionistes que en recorren els camins i senders. El poble de Mura i els seus voltants en són un bon exemple. Hi ha les coves, creades per l’erosió de l’aigua sobre la pedra, els antics forns de calç o l’espectacle de les cases del Puig de la Balma.
Aquest diumenge hem fet un recorregut circular sortint de Mura i prenent el camí de les fonts i les coves, molt ben senyalitzat. Tot pujant riera amunt per la vall d’en Reixach trobem el forn de calç i, més amunt, el camí d’accés a les coves, avui tancades. Assolim el màxim desnivell al turó del Ducs (818 m) amb vistes fantàstiques de Montcau i Montserrat. Ja de tornada al poble passem a tocar del Puigbó i el Puig-andreu, travessant amb compte algunes balmes de pas difícil a causa de l’humitat. Quan arriben al Puig de la Balma les càmeres i els mòbils treuen foc. Les grans cases encastades dins la balma formen un espectacle insòlit i monumental. Una mica més endavant deixem la pista i, per senderons que fan més via, continuem baixant. Passem pel Molí del Mig fins la Creu de Mura, ja amb el poble a la vista, amb les seves cases que s’enfilen pel pendent de la muntanya.
L’excursió la completem amb un dinar a l’Hostal de Mura. El dia ha estat una mica rúfol, amb molts núvols. Però quan sortim de l’Hostal per anar a agafar els cotxes, ens trobem amb la sorpresa d’un cel completament blau.

Iniciant el recorregut. A la dreta, l'església de Mura

Iniciant el recorregut. A la dreta, l’església de Mura

Entrada a les restes del forn de calç

Entrada a les restes del forn de calç

Un dels nombrosos puig que divisem al llarg del camí

Un dels nombrosos puigs que divisem al llarg del camí

La pujada cap al turó dels Ducs

La pujada cap al turó dels Ducs

Uns quants dels esforçats caminaires

Uns quants dels esforçats caminaires

 

Baixant del turò dels Ducs. Al fons, Montserrat

Baixant del turò dels Ducs. Al fons, Montserrat

El Puig-andreu al fons

El Puig-andreu al fons

Tot creuant balmes

Tot creuant balmes

Enfilem el camí cap al Puig de la Balma

Enfilem el camí cap al Puig de la Balma

Les cases del Puig de la Balma

Les cases del Puig de la Balma

Una altra vista de les cases

Una altra vista de les cases

No ens cansem de retratar-les

No ens cansem de retratar-les

Després de dinar surt el sol

Després de dinar surt el sol

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en GRAN RECORREGUT. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*